Půdní vestavba: Informační servis č. 7

Půdní vestavba: Informační servis č. 7

30.08.2024

Přestavba školy je v plném proudu. Současně se však rozběhla také příprava nového školního roku, který pro žáky začne výjimečně až v pondělí 16. září 2024.

V této souvislosti děkujeme 2. základní škole a Městské knihovně Rakovník. Obě instituce nám moc pomohly tím, že nám na přechodnou dobu zapůjčily svoje prostory, kde bude od 16. září do 31. ledna probíhat výuka. Bez této pomoci bychom si se vzniklou situací jen stěží poradili. Děkujeme rovněž rodičům za trpělivost a slova podpory. Uvědomujeme si, že tato situace není jednoduchá jak pro vás, tak pro vaše děti, ale společně to jistě zvládneme a odměnou nám bude moderní zázemí pro výuku.

Na konci srpna už samozřejmě rodiče a žáky nejvíce zajímají informace týkající se organizace výuky, tedy rozvrh, třídnictví, umístění tříd apod. Proto je srpnový servis věnován zejména těmto údajům.

Jak pokračuje stavba?

Myslíme si, že i z té jediné fotky, která je u článku, je zřejmá jedna věc: na škole probíhá stevbně náročná akce a odlišná organizace školního roku byla nevyhnutelným opatřením. Během srpna se realizovala nová elektroinstalace a pokračovala příprava pro osobní výtah, který je součástí modernizace. Máme za sebou demontáž starých stropů a přípravnou fázi pro betonáž stropů nových, která by se měla rozběhnout v nejbližších dnech. V posledních dnech řešíme s investorem přesun vrátnice, o kterou vinou instalace výtahu přijdeme.

Přidělení třídních učitelů

Informaci o třídních učitelích už žáci i jejich rodiče mají z konce minulého školního roku. Podobně také ví, kde se budou učit. Tato informace je důležitá hlavně z toho důvodu, že třídy 2. - 5. ročníku se budou učit až do ledna v náhradních prostorách. S touto informací jsme přišli již v předchozích infoservisech, odkaz na ně najdete pod článkem. Z následující tabulky je to také zřejmé, vedle třídy je uveden třídní učitel. Tyto a další údaje najdete v rubrice Přehled zaměstnanců, kterou jsme aktualizovali.

Třída Třídní učitel Učebna Třída Třídní učitel Učebna
I. A Mgr. Zuzana Ledvinová Om 1 VI. A Ing. Bc. Karin Kochánková 5
I. B Mgr. Jolana Khunová Om p VI. B Mgr. Veronika Švarcová 12
II. A Mgr. Marika Palivcová Park VII. A Bc. Eva Janotová 3
II. B Mgr. Petra Kůsová Park VII. B Mgr. Petr Divišovský 6
III. A Mgr. Nikola Šimková Sportovní hala VIII. A PaedDr. Květa Emingerová 9
III. B Mgr. Martina Pidrmanová VIII. B Mgr. Dana Rabová 17
IV. A Mgr. Jana Erlebachová Vila Fr. Diepolta VIII. C Mgr. Jitka Brabcová 13
IV. B Mgr. Lucie Kounovská IX. A Mgr. Markéta Marková 7
V. A Mgr. Irena Šimková Sportovní hala IX. B Mgr. Tereza Malá 16
V. B Mgr. Pavlína Jirkovská Městská knihovna IX. C Mgr. Robert Chytrý 19

* Om p - Omáčkovna přízemí, Om 1 – 1. patro Omáčkovny

Rozvrhy

Letos je to s rozvrhy samozřejmě složitější, ale první verzi (zatím ji budete muset brát ještě jako předběžnou) jsme zveřejnili 29. 8. 2024. Najdete ji zde.

Organizace prvního školní týdne

  • Pondělí 16. září 2024 (první školní den): Žáci budou ve škole do 8:45. Prvňáčci o trochu déle, do cca 9:00. V pondělí nebude z vážných provozních důvodů fungovat školní družina.
  • Úterý 17. září 2024:
    • 1. stupeň: do 11:35 (mimo 1. třídy), výuka bude částečně probíhat v náhradních prostorách (viz tabulka výše)
    • 2. stupeň: do 12:30
    • Prvňáčci: do 9:40
    • Školní družina v provozu
  • Středa 18. září 2024:
    • Výuka dle rozvrhu
    • Prvňáčci: do 10:40
  • Čtvrtek 19. září a pátek 20. září: do 11:35
    • Výuka dle rozvrhu

Organizace školního roku

Hlavně žáci rádi slyší, že na ně čekají dlouhé prázdniny. Letos tak pro ně máme dobrou zprávu: čekají je opravdu dlouhé vánoční prázdniny. Termíny všech prázdnin, stejně jako přehled státních svátků a vybraných školních akcí najdete v rubrice Harmonogram školního roku.

Další aktuality

Předchozí informační servisy

Autor: Karel Folber