Doplnění informací souvisejících s půdní vestavbou

Doplnění informací souvisejících s půdní vestavbou

24.01.2024

Aktualizováno 24. 1.: Přinášíme doplňující informace ke zprávě z 23. 11. 2023, jež se týká opatření přijímaných v souvislosti s rekonstrukcí školy.

Jak již od nás víte, velice náročná stavební akce by se měla rozběhnout v polovině června a souvisí s tím pravděpodobné dřívější ukončení školního roku letošního a pozdější začátek školního roku následujícího. Část žáků se bude od poloviny září učit v náhradních prostorách. Bez dalších podrobností bychom chtěli tímto oznámit, že jsme se předběžně dohodli s vedením 2. ZŠ Rakovník na zapůjčení prostor školní družiny. Výuku vybraných tříd 1. stupně (2. - 5. ročníku) bychom tak od září do ledna uskutečňovali v prostorách ŠD ve sportovní hale, v parku a v ulici Fr. Diepolta, zčásti zřejmě také v městské knihovně.
Výuka v náhradních prostorách se netýká všech tříd: Žáci prvních tříd se budou učit v běžném režimu v areálu školy (budoucí první třídy umístíme do Omáčkovny). Žáci 2. stupně (6. - 9. ročníku) se budou učit v hlavní budově školy, a to v přízemí a v 1. patře.
Nadále však nelze tuto zprávu považovat za definitivní. Čekají nás kontroly náhradních prostor, pokračuje komunikace s ministerstvem v otázce odlišné organizace školního roku. Hlavně však běží výběrové řízení, takže logicky nevíme, kdo bude realizátorem stavby a zda se akce skutečně rozběhne. Podle investora, kterým je město Rakovník, projevují stavební firmy o zakázku zájem, což je základní předpoklad úspěšné veřejné soutěže. Jasno by mohlo být do jednoho měsíce, každopádně s dalším informačním servisem počítáme.
 
Předchozí zprávu najdete zde.

Autor: Karel Folber