Půdní vestavba: Informační servis č. 3

Půdní vestavba: Informační servis č. 3

26.02.2024

Přečtěte si upřesňující informace týkající se provozu školy v době stavebních prací.

Vypadá to, že velké investiční akci na naší škole již nic nebrání. Náš zřizovatel vybral firmu, která za několik desítek milionů korun postaví v půdních prostorách hlavní budovy školy nové učebny, konkrétně zde vzniknou učebny zeměpisu, cizích jazyků a rovněž ateliér digitálních animací. Průběh stavby zasáhne provoz školy již v tomto školním roce, nejvíce se však dotkne školního roku 2024/2025.

Týdeník Raport zveřejnil v 8. čísle mylnou informaci, podle které by měli naši žáci docházet za výukou do 3. základní školy Rakovník. V našem 2. informačním servisu jsme napsali, že jsme se dohodli s vedením 2. ZŠ Rakovník na zapůjčení prostor školní družiny po dobu nezbytně nutnou. Nadále tak počítáme s tím, že výuku vybraných tříd 1. stupně (2. - 5. ročníku) budeme od září do ledna uskutečňovat v prostorách ŠD ve sportovní hale, v parku a v ulici Fr. Diepolta, zčásti pak v městské knihovně (zde se bude učit jedna ze tříd). Výuka v náhradních prostorách se nebude týkat všech třídŽáci prvních tříd se budou učit v areálu školy (v Omáčkovně), žáci 2. stupně (6. - 9. ročníku) v hlavní budově školy, a to v přízemí a v 1. patře. 

V tuto chvíli připravujeme rozmístění jednotlivých tříd do náhradních prostor. Naprosto chápeme, že jde o zprávu, na kterou žáci i rodiče čekají. Její zveřejnění nebudeme zbytečně odkládat, ale musíme zohlednit řadu faktorů tak, abychom zajistili odpovídající prostředí pro vzdělávání: naplněnost tříd, rozměry učeben, stávající vybavení pro výuku, vybavení nezbytnými technologiemi, hygienické podmínky, možnost dělení na skupiny, přístup k doprovodným službám a další. Předpokládáme, že tuto informaci přinese další informační servis.

Každým dnem bychom se měli dozvědět odpověď z MŠMT na naši žádost o odlišnou organizaci školního roku. Jako pravděpodobné se jeví dřívější ukončení školního roku 2023/2024 a současně pozdější začátek roku 2024/2025. Komplikace s výpadkem výuky se budeme snažit kompenzovat nabídkou školní družiny. Věříme, že pomůžeme zejména rodičům mladších žáků, kteří družinu navštěvují v hojné míře, ale naším záměrem bude vyhovět i ostatním zájemcům.
 

Autor: Karel Folber