Půdní vestavba: Informační servis č. 5

Půdní vestavba: Informační servis č. 5

02.05.2024

Ve čtvrtek 25. 4. se konaly třídní schůzky, během nichž třídní učitelé předali rodičům aktuální informace týkající se provozu školy od poloviny června a omezení v souvislosti se stavbním projektem, který lze označit za milník v historii 1. ZŠ Rakovník.

Jde o stavbu, která vyjde investora na desítky milionů korun. Díky realizaci projektu získá naše škola nové učebny, nejmodernější vybavení, atraktivní zázemí a stane se částečně bezbariérovou.
Stavba se netýká jen podkroví. Průběžně se dotkne celého druhého patra, vrátnice, hlavního schodiště, okolí školy atd. Z projektové dokumentace vyplývá, že hlavní budova školy musí být uzavřena pro pohyb lidí od 16. 6. do 15. 9. 2024.
Investorem stavební akce je město Rakovník, které nedisponuje náhradními učebnami pro 500 žáků. Volnou kapacitu nemají ani okolní školy. Proto jsme museli se svolením ministerstva školství přistoupit k odlišné organizaci školního roku tohoto i následujícího.
Předem děkujeme rodičům za toleranci a trpělivost. 💓
Školní rok 2023/2024 bude ukončen v pátek 14. 6. 2024, kdy žákům předáme vysvědčení. Od pondělí 17. 6. do pátku 28. 6., vždy v pracovní dny, budeme nabízet péči o žáky prostřednictvím školní družiny. Cílíme samozřejmě především na mladší děti, ale umožní-li to kapacita zařízení, neodmítneme ani žáky z 2. stupně. Vychovatelky budou zjišťovat zájem o ŠD, ze zkušenosti víme, že se většinou dostane na všechny zájemce.
Pro zájemce z řad žáků 2. stupně připravujeme vodácký výcvik. V těchto dnech odborný garant výcviku zjišťuje zájem a první signály naznačují, že je velký. Jsme rádi, že mají naši žáci zálibu v aktivním pohybu.
Pravděpodobný začátek školního roku 2024/2025 je stanovený na pondělí 16. 9.​ 2024. Rozvrhově bude výuka probíhat bez větších změn, tedy i s odpoledním vyučováním, s tělesnou výchovou atd.
Od 16. 9. budeme mít k dispozici školní budovu v omezeném režimu. Mimo provoz bude 2. patro, a proto jsme museli výuku některých tříd situovat do náhradních učeben. Vstříc nám vyšla 2. základní škola a Městská knihovna Rakovník.
Od 16. 9. 2024 do 31. 1. 2025 budeme některé třídy učit v provizorních prostorách dle následujícího předběžného rozpisu.
Budoucí první třídy na omáčkovně
Sportovní hala: III. A, III. B, V. A​, park: II. A, II. B​, vila Fr. Diepolta: IV. A, IV. B​, nová městská knihovna: V. B
Přízemí a 1. patro hlavní budovy: třídy 6. - 9. ročníku
Od 2. do 13. 9. 2024 bude o zájemce opět pečovat školní družina
 
Informace budeme i nadále zveřejňovat v systému Bakaláři, na webu školy www.1zsrako.cz, obracet se můžete také na třídní učitele případně na ředitele školy, který má e-mail reditel@1zsrako.cz
 
Co by měl přinést další informační servis?
  • upřesnění dříve zveřejněných informací
  • podrobnosti k organizaci posledního týdne školy
  • průběh prvních prací ve škole a v jejím okolí

Předchozí informační servisy

Autor: Karel Folber