Půdní vestavba: Informační servis č. 4

Půdní vestavba: Informační servis č. 4

21.03.2024

Po dnešní schůzce se zástupci investora a stavební firmou zveřejňujeme další informace týkající se provozu školy v době stavebních prací.

Nejdůležitější informace je jasná: Stavební akce, jedna z největších od vzniku školy v 19. století, se uskuteční. Investor, kterým je náš zřizovatel, podepsal smlouvu se stavební firmou Invessales, s. r. o. Podle platného harmonogramu se nejnáročnější část stavby rozběhne v polovině června, ovšem čilý stavební ruch bude panovat v okolí školy již o dubna. Společnost Invessales se pustí do přípravných prací, které však budou probíhat za plného provozu a chodu školy se dotknou v minimální míře.

Na co se připravit od dubna?

  • Uzavřen ochoz u hlavní budovy školy, kde bude mít zázemí stavební firma. Ta zde instaluje stavební výtah.
  • Vstup do školy pro žáky beze změn.
  • Historický vchod do školy zachován.
  • V okolí školy je třeba počítat s pohybem zaměstnanců stavební firmy a s provozem techniky. Buďte obezřetní!
  • Provoz Omáčkovny, kde letos sídlí 2. ročník, bez omezení. Zatím počítáme s tím, že nadále budeme mít k dispozici školní dvůr, z něhož je přístup do objektu dílen a do arboreta.
  • Užívání velké tělocvičny beze změn. 
  • Malá tělocvična k dispozici do poloviny června. Počítáme zatím s tím, že do té doby bude sloužit i zájemcům z řad veřejnosti.

Oficiální stanovisko ministerstva k naší žádosti o odlišnou organizaci školního roku zatím nemáme. Bez ohledu na to, jakou reakci obdržíme, je však třeba počítat s tím, že od poloviny června nemůže vyučování probíhat v hlavní budově školy. Výpadek výuky chceme řešit rozšířenou nabídkou školní družiny, případně náhradními aktivitami.

Co by měl přinést další informační servis?

Mimo jiné informace o konkrétním rozmístění tříd pro výuku v náhradních prostorách a stanovisko ministerstva ve věci žádosti o odlišnou organizaci školního roku.

Shrnující informace obdrží rodiče na třídních schůzkách 25. 4. Všichni rodiče obdrží také e-mail od třídních učitelů, informace nadále zveřejňujeme rovněž na webu školy a v systému Bakaláři.

Autor: Karel Folber