Půdní vestavba: Informační servis č. 6

Půdní vestavba: Informační servis č. 6

03.06.2024

Přinášíme další informace v souvislosti s odlišným režimem výuky. Stavba se pomalu rozběhla, plné obrátky nabere od poloviny června.

Jak to bude s odváděním žáků do jídelny?
 
Trvá naše doporučení, aby se žáci stravovali v centrální školní jídelně. Jsme přesvědčeni, že jde o nejlepší variantu. Rodiče nemusí mít obavy: i z nejvzdálenějších učeben žáky odvedeme do jídelny, kde si je převezmou vychovatelky. Čistě jen kvůli doprovodu dětí např. ze sportovní haly do jídelny není zapotřebí žáky přihlašovat do školní družiny. Kromě učitelek se na tom budou podílet také asistentky pedagoga, školní asistentky, případně další personál.
 
Kroužky 2024/2025...
 
Okolnosti nás nutí plánovat školní rok s velkým předstihem. Při sebelepší vůli však nejsme schopni v tuto chvíli cokoliv slibovat. Také pokud jde o kroužky. Jistě se rozběhnou později než obvykle. A s vysokou pravděpodobností některé volnočasové aktivity zahájíme s větším zpožděním, případně až od 2. pololetí.  
 
Průběh prací ve škole a v jejím okolí
 
V okolí školy se pohybují stavební dělníci. Je jich zatím méně, než by se od tak velké stavby dalo očekávat. Důvod je jednoduchý. Přeci jen nadále funguje škola bez omezení a větší zásah do podkroví není s ohledem na bezpečnost žáků a zaměstnanců žádoucí. Na plno se stavba rozběhne od poloviny června, kdy začnou dělníci rozebírat podlahu a budovat novou, tentokrát železobetonovou. Zatím se tak vyklízí půda, odváží přebytečný materiál a vybavení. Stavební firma zabrala kompletní terasu (ochoz podél školy) s výjimkou hlavního vstupu. Tento stav potrvá pravděpodobně až do podzimu 2025. 
 
Upřesnění/shrnutí dříve zveřejněných informací
  • Vydávání vysvědčení za 2. pololetí: pátek 14. 6. 2024 první vyučovací hodinu
  • Od pondělí 17. 6. do pátku 28. 6., vždy v pracovní dny, provoz školní družiny i pro nedružinové děti
  • Probíhá průzkum zájmu o ŠD - zajišťují vychovatelky ŠD. V případě potřeby se můžete obracet na vedoucí vychovatelku ŠD paní Radku Starovou, radka.starova@1zsrako.cz, telefon 720 071 069
  • Školní rok 2024/2025 začne 16. 9. 2024. Od 2. do 13. 9. 2024 bude v provozu školní družina opět i pro nedružinové děti.
  • Od 16. 9. 2024 do konce ledna 2025 se část žáků bude učit v provizorních prostorách. Rozpis jsme zveřejnili v předchozím infoservisu.
Co by měl přinést další informační servis?
  • souhrn informací
  • podrobnosti k organizaci provozu školní družiny
  • co je nového ve škole a v jejím okolí

Předchozí informační servisy

Autor: Karel Folber