Turnaj ve florbalu pro 1. stupeň

Turnaj ve florbalu pro 1. stupeň

18.12.2023

V pondělí 18. 12. se uskutečnil florbalový turnaj "O pohár ředitele školy."

V pondělí ráno se ve velké tělocvičně školy sešla 11 členná družstva žáků 3. - 5. ročníků, aby si navzájem prověřila své florbalové umění. Každé družstvo dostal na starost jeden žák 8. nebo 9. třídy, který mladším spolužákům předával své zkušenosti a rady. Týmy byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Pořadí ve skupinách dopadlo takto: skupina A - 1. místo 5.A, 2. místo 3.A, 3. místo 4.A. Skupina B - 1. místo 4.B, 2. místo 5.B a 3. místo 3.B.

Turnaj pokračoval semifinálovými zápasy, ve kterých jsme viděli mnoho krásných akcí a obětavých zákroků. První semifinále sehrály obě 5. třídy a výsledek 4 : 1 znamenal účast ve finále pro 5.A. Ve druhém semifinále poměřovaly své síly třídy 4.B a 3.A. Přestože třeťáci bojovali velice statečně, skore 2 : 1 poslalo do finále třídu 4.B.

Boje o konečné pořadí zahájil zápas o 5. místo mezi třídami 3.B a 4.A. Štěstěna stála na straně mladších dětí, a tak třída 3.B vybojovala 5. místo. Velmi vyrovnaný souboj svedly o 3. místo třídy 5.B a 3.A. Jejich zápas v normálním hracím čase dopadl nerozhodně, a proto rozhodčí nařídil 3 nájezdy. Po dvou nájezdech nebylo stále rozhodnuto a teprve třetí série nájezdů znamenala 3. místo pro 5.B. A pak přišlo očekávané finále mezi 5.A a 4.B. Oba týmy hrály jako o život a nechtěly dát svému soupeři nic zadarmo. Dlouho byl stav nerozhodný 0 : 0 a diváci s napětím očekávali, zda se podaří některému družstvu vstřelit branku. Nakonec utkání rozhodla střela z dálky, která znamenala výhru třídy 5.A a získání poháru z rukou ředitele školy.

Všechna družstva prokázala v turnaji velkou snahu a bojovnost. Nikoho nemusí mrzet, že zrovna jeho tým nevyhrál, protože šlo hlavně o to si zahrát a zasportovat, posílit své tělo a mysl. Jak se říká, není všem dnům konec. Příští rok se uskuteční další turnaj a naděje umírá poslední.

 

Autor: Ivana Hejdová