Předali jsme ceny Čtyřlístek 2022

Předali jsme ceny Čtyřlístek 2022

29.06.2022

Slavnostním ceremoniálem v Domě osvěty jsme v úterý 28. června 2022 uzavřeli 10. ročník školního programu Čtyřlístek.

V řadě ohledů bylo letošní slavnostní vyhlašování výsledků školního programu Čtyřlístek výjimečné. Konalo se po roční koronavirové pauze. Ocenili jsme rekordní množství žáků. Získali jsme nového partnera, díky němuž jsme mohli všechny nominované obdarovat originálními tričky. Přidali jsme kategorii celkový vítěz za 1. stupeň. A svým způsobem unikátní byl i výsledek volby celkového vítěze napříč kategoriemi. Učitelé, vychovatelky, asistentky pedagoga i sami žáci totiž rozhodli o tom, že žák na prvním místě zvítězí s nejmenším možným náskokem. Ale popořadě... 

Akce se již poněkolikáté konala v sále Domu osvěty, který jen stěží pojal všechny návštěvníky. Zájem byl opravdu velký. Většinu nominovaných přišlo podpořit hned několik rodinných příslušníků a přátel. A tak to má být.

Žáci jeden po druhém vystupovali na podium, aby si poslechli zdůvodnění nominace, které následně získali od ředitele školy Karla Folbera na památku. Zároveň převzali od zástupkyň ředitele školy Ivany Hejdové a Mileny Mouchové bílá trička s logem programu a přívěsek na krk ve tvaru čtyřlístku. Hodinový program doplnila dvě vystoupení skupiny Jedničky z Jedničky - kytaristů pod vedením Zuzany Ledvinové.

Celkovými vítězi se v minulosti stali Kristýna Jelínková (2012), Václav Lužný (2013), Kristýna Štěpková a Jan Gregor (2014), David Trnka (2015), Marek Kříž (2016), Markéta Švecová (2017), Denisa Palivcová (2018), Markéta Mouchová (2019) a Linda Starová (2020). Letos pak nejvíce bodů získala Aneta Pudivítrová za 1. stupeň a celkově pak Adéla Janotová. Prvně jmenovaná obdržela nejkrásnější knihu Česka Karlíček a vosy, Adélka převzala tradiční skleněnou plaketu.

Všem oceněným žákům blahopřeji. Děkuji také jejich rodičům, kteří o ně náležitě pečují, stejně jako pedagogům. Krásné prázdniny a pohodovou letní dovolenou. 

Autor: Karel Folber