Kytarové soustředění 2022 skupiny Jedničky z jedničky

Kytarové soustředění 2022 skupiny Jedničky z jedničky

20.06.2022

Kytarové soustředění  2022 skupiny Jedničky z jedničky

10.- 12. června 2022 vyjela kytarová skupina Jedničky z jedničky na své pravidelné soustředění.

Opět jsme byli na Malé Skále u řeky Jizery. Tentokrát nás bylo i s doprovodem třicet.

Maminky se postraly o dopravu a my jsme jim naoplátku hráli každý den. 

Páteční hraní bylo venku pod pergolou se všemi účastníky. Bylo to takové večerní hraní, o němž muselo vědět celé údolí. Od půl deváté do deseti jsme ladili naše poslední cvičené songy. Přijely za námi i dámy se Seniorfitnes, aby si s nám zazpívaly. Byly z nás nadšené. Sluníčko zašlo za obzor, tak honem rychle spát.

Sobota ráno byla opět ve znamení hraní. Pak už se jelo do Jablonce nad Nisou. Měli jsme prohlídku centra a secesní architektury staré zástavby. Nemohly být vynechané naše oblíbené korálkárny. Maminky se do nich vracely i několikrát a úlovky přinášely přenádherné. To v Rakovníku prostě nemáme.

Obědvali jsme opět v pivovaru Volt hned vedle přehrady. Kolem ní jsme se po obědě prošli. Je to největší městská přehrada nejen v Čechách. Říká se jí Jablonecké moře. My jsme si v ní zaplavali a zařádili.

Dál jsme pokračovali do vesnice Krásná- Pěnčín. Tady nás už čekali v muzeu Fausta Jizerských hor Kittela.Krásně zrenovovaná stavba velké roubenky, které se říká Kittelův Bugr. V ní se nachází expozice koupelí, bylin, kanceláře a místností tak, jak v ní pracoval a žil léčitel Kittel. Jezdil za ním i sám císař pán. Byl znám v celém mocnářství a části Německa. Podle pověstí létal za svými pacienty po nocích ve svém černém plášti. Ten tam ještě mají.

Jeho zahrádka, rybníček, bosý chodníček a hlavně krásné výhledy na Krkonoše nám udělaly radost a krásnou klidnou atmosféru. Tady jsme si odpočinuli. Seděli bychom tu do noci.

Po prohlídce a odpočinku jsme zamířili na rozhlednu Černá Studnice. Krásné výhledy do okolí, klídek, sluníčko nad obzorem, možnost skákání na trampolíně, limonádka...prostě pohoda.

Večer jsme si sjeli na večeři na ubytovnu, ale všichni chtěli zase ven. Na pizzu, k řece, projít se tou krásnou krajinou. Všude vodáci, stany kolem klidné Jizery, vůně buřtů, plný kemp, radost z posezení v hospůdkách kolem zanemenalo příslib prázdnin.

Pak jsme se ještě vydováděli venku v areálu ubytovny, popovídali a šli spát. Ani tentokrát večerka nebyla dodržena. Ale o to spokojeněji všichni zalehli.

Neděle: opět hraní a docvičení písniček na Čtyřlístek. Rychle zabalit a hurá na státní zámek Sychrov. Příjemná prohlídka zámku všechny nadchla. Pak ještě obejít celou zahradu k oranžérii a šup na oběd do zámecké restaurace Rohanka. Sotva jsme dojedli, jeli jsme na sportovní letiště v Hodkovicích. Pan Fišer nás očekával a udělal nám komentovanou prohlídku hangáru s letadly. I do větroně jsme si mohli všichi vlézt. Povídal nám o strojích, provozu, dnešní situaci ve sportovním letectví. Lepší už to ani být nemohlo. Počasí, milí lidé, letadla hladce přistála, prostě pohoda.

Domů jsme odjížděli spokojení. Musíme si říci, že se nám soustředění zase povedlo.

Děkujeme městu Rakovník za finanční podporu.

Děkujeme všem hodným maminkám, které s námi každoročně jezdí a tvoří nám tak spolehlivé zázemí.

Všíchni hosté, kteří sice do skupiny nepatří, ale jezdí s námi a podporují nás, byli moc fajn.

Fotografie si můžete prohlédnout ve školní fotogalerii zde- klik.

 

Autor: Zuzana Ledvinová