Pro rodiče budoucích prvňáčků školního roku 2021/ 22

Pro rodiče budoucích prvňáčků školního roku 2021/ 22

27.03.2021

Rodičům předškoláčků- přednáška o školní zralosti

Vážení rodiče budoucích prvňáčků 

Každým rokem probíhala na naší škole série hodin práce učitelek 1. tříd s budoucími školáčky nazvaná Školička.

Předškoláčci chodily každou první středu v měsíci do školy a strávili zde hodinku s budoucí paní učitelkou a spolužáky nad úkoly z jazykové výchovy, matematických představ. Společně malovali, vyráběli všelijaké výrobky, cvičili a zpívali.

Rodiče zatím čekali v jiné třídě a dozvídali se o školní zralosti, o výuce angličtiny, o logopedii a spoustě věcí, které jsou prospěšné a zajímavé. Celé období "Školičky" bylo zakončeno rodičovskou kavárnou, kde si rodiče mohli popovídat, seznámit se. 

Pomalu se všichni chystali na slavnostní zápis do školy. 

Bohužel, letos je všechno jinak. Díky hygienickým opatřením se Školička nekonala. Zápis bude probíhat opět jako loni, jen administrativní cestou. Vaše děti tak přicházejí o velmi potřebné rituály přechodu z předškoláčka do období žáka mladšího školního věku.

I pro vás je tato doba nelehká. My si to ve škole uvědomujeme.

Jsou některé otázky, které si klade mnoho rodičů: Je moje dítě opravdu zralé pro školní zátěž? S čím se mohu setkat při běžné docházce? Kolik času stráví moje dítě ve škole? Bude výuka podobná té, kterou si vybavuji já ze svých školních let? Jak se dnes známkuje? A mnoho dalších....

Chci vám zde nabídnou moji přednášku o školní zralosti, kterou mám s rodiči jako diskusní povídání také každým rokem. Vy si ji kliknutím na odkaz můžete zobrazit a přečíst. Můžete si ji i stáhnout do svého počítače. Klik:  Přednáška o školní zralosti

Dále vám nabízím knihu Jak porozumět svému dítěti. Napsala jsem ji pro všechny, které zajímá vývoj dítěte, jeho spokojenost, souvztažnost vývoje a jevů v životě, ve škole. Mapuje období vývoje dítěte od narození do jedenácti let v kontextu školní docházky. Tedy období mladšího školního věku. Jsou zde mé zkušenosti téměř čtyřiceti let strávených s dětmi.

Knihu je možné si zakoupit jako e- Book kliknutím na tento odkaz: Jak porozumět svému dítěti, nebo je možné ji koupit jako klasickou knihu, pokud si o ni napíše na mail : zuzanaledvinova@seznam.cz . Kniha je zařařená i do nabíky titulů prodejen vydavatelství Kosmas.

Pokud využijete tyto nabídky, doufám, že nebudete zklamáni. Věřím, že vám pomohou lépe se orientovat v problematice vývoje dítěte a školního období. Přeji příjemné čtení.

Učitelka 1. třídy Mgr. Zuzana Ledvinová

 

 

 

 

Autor: Zuzana Ledvinová