Zápis do prvních tříd

Zápis do prvních tříd

15.02.2021

Aktualizováno: Zápis do prvních tříd proběhne bez přítomnosti dětí.

Celoměstský termín zápisu k povinné školní docházce pro školní rok 2021/2022 jsme po dohodě s ostatními školami stanovili na 6. - 16. dubna 2021. Zápis proběhne bez přítomnosti dětí.
V září plánujeme otevřít 2 první třídy po třiceti žácích, celkový maximální počet žáků přijatých k plnění povinné školní docházky od školního roku 2021/2022 jsme tak stanovili na šedesát.
 
Jak postupovat v případě zápisu aneb nejjednodušší varianta
  1. Rezervujte si od 22. března do 15. dubna 2021 termín zápisu na portálu zapisyonline
  2. Dostavte se do školy ve Vámi vybraném termínu mezi 6. a 16. dubnem 2021 s rodným listem dítěte a občanským průkazem. 
Další možnosti
  1. Pošlete žádost z Vaší osobní datové schránky do datové schránky školy kptib5d. Přiložte prostou kopii rodného listu dítěte (sken).
  2. Pošlete žádost e-mailem s elektronickým podpisem zákonného zástupce na adresu reditel@1zsrako.cz. Přiložte prostou kopii rodného listu dítěte (sken).
  3. Pošlete žádost poštou (rozhodující je datum podání na poštu).
  4. Podejte žádost osobně ve škole.
    • Pokud zákonný zástupce podá žádost prostřednictvím jiných technických prostředků (např. e-mailem bez elektronického podpisu), je nutné, aby ji do 5 dnů potvrdil, jinak se k žádosti nepřihlíží.
    • Žádost získá zákonný zástupce vyplněním do interaktivního formuláře na zapisyonline, stáhnout si ji může také z našeho webu, stejnou váhu má jakákoliv jiná forma žádosti, pokud splňuje předepsané náležitosti. Žádosti budou k dispozici v papírové podobě také ve vestibulu školy.

V případě dotazů se obracejte na koordinátorku zápisu Mgr. Ivanu Hejdovou, tel. 313 512 397, ivana.hejdova@1zsrako.cz nebo pište na reditel@1zsrako.cz. Kontaktujte nás také v případě, že jste propásli výše uvedený termín zápisu.

Seznam dětí s přidělenými registračními čísly a s výsledkem zápisu zveřejníme na webových stránkách školy a ve vestibulu hlavní budovy školy.

 
Více informací v rubrice Zápis.

Autor: Karel Folber