Část družiny do nového

Část družiny do nového

19.12.2020

V novém kalendářním roce se dvě oddělení školní družiny přesunou z prostor Omáčkovny do nově zadaptovaných prostor sportovní haly.

O přesun alespoň některých oddělení z Omáčkovny a hlavní budovy jsme usilovali několik let. Bohužel se našemu zřizovateli nedařilo školní družině nejen naší školy poskytnout odpovídající zázemí. Nyní se, vypadá to, blýská na lepší časy.

Pravděpodobně od nového pololetí (tento termín však stále berte jako předběžný) se oddělení z Omáčkovny přesunou do prostor nad sportovní halou (vstup na obrázku naznačen šipkou).

Jsme rádi, že můžeme žákům i jejich rodičům oznámit tuto potěšující zprávu. Nové místo pro zajišťování zájmového vzdělávání školní družinou bude k dispozici výhradně ŠD a odpadne tak dosavadní sdílení třídy primárně určené pro výuku v ZŠ. Nadto jsou místnosti ve sportovní hale větší a umožní tak realizaci širší škály odpoledních aktivit.

Zatím však prostory zejí prázdnotou. Pod dohledem našeho zřizovatele proběhly úklidové práce, čištění koberců, malování a další. Připravujeme řízení na dodání žákovského a učitelského nábytku. Dle sdělení dodavatelů s ním lze počítat do konce ledna a právě od dod tohoto termínu se bude odvíjet přesun družiny.

Nadále v areálu školy zůstane jedno oddělení, nyní pracujeme s myšlenkou, že se bude jednat o část prvňáčků, ovšem informaci ještě včas potvrdíme. O dalším vývoji vás budeme informovat prostřednictvím vychovatelek, aktuality zveřejníme také na webu školy a v systému Bakaláři.

Autor: Karel Folber