Jedničky z jedničky a Diggi Liggi

Jedničky z jedničky a Diggi Liggi

12.10.2020

Jedničky z jedničky a Diggi Liggi

V dnešní době, kdy stojíme opět před situací, kdy bude škola zavřená, si můžeme naštěstí připomenou chvíle, kdy se po třech měsících uzavření školy, její dveře opět otevřely. Naše kytarová skupina mohla zkoušet a hrát naživo. Sice to bylo v přísném hygienickém režimu, ale šlo to.

Všichni jsme byli moc rádi. Hrálo se v naší venkovní učebně všechny červnové středy. Díky tomu, že kytariské po dobu zavřené školy doma hráli podle video lekcí, byli dobře připraveni. Během dvou zkoušek jsme secvičili písničky tak, že mohly zaznít na vystoupeních o prázdninách 16. července v Rabasově galerii a 10. záři na radnici.

I naše kytarové soustředění bylo letos  jiné. Každý rok jsme jezdili na Malou Skálu na celý víkend. Letos připadal v úvahu jen jednodenní výlet.

Díky podpoře Královského města Rakovník jsme si mohli vzít autobus a spolu s rodiči a sourozenci odjet na jednodenní výlet do Jablonce nad Nisou a okolí, tedy do Jizerských hor. 

Naše soustředění bývá vyvrcholení celoroční činnosti kroužku a zároveň odměnou pro hráče a jejich rodiny. Rodiče vozí děti na vystoupení, podporují nás, podílí se tak na naší zálibě. Bez nich by se neobešlo ani soustředění. Moc jim všem za jejich pomoc děkuji.

Na každém soustředění vznikl alespoň jeden nebo dva klipy. Hudba je točená předem na našich zkouškách, obrázky nám točí pan kameraman. Ten pak se mnou stříhá, potahuje obraz, dělá efekty atd. Záleží na kvalitě hudby, momentální situaci při natáčení, počasí,technice a samozřejmě na kytaristech.  Po přípravě, nacvičení, natočení, sestříhat klípek trvá od dvou do pěti hodin. Někdy se to povede lépe, jindy je z odborného hlediska výsledek jen tak tak...

Nic méně, je to naše vzpomínka. A v této době i takové světélko v tunelu, že zase bude dobře. Jen vytrvat. Hrát a cvičit, jak jen to jde. Nebrat tragicky, že nemůžeme hrát spolu a užívat si legrace. Ta je na hodinách vždycky a i kvůli ní tam rádi chodímeí. 

Takže: paní učitelka zase sdílí videika s metodikou nácviku písniček a kytariské v době zavření kroužku cvičí pilně doma sami. Tak si popřejme, aby to netrvalo moc dlouho a abychom mohli být zase spolu.

Na zmiňovaném výletu vznikly materiály pro dva klipy, stačí kliknout na podtržená slova:

 Jeden( Sedum žlutých kamínků) jsem už zveřejnila v minulém článku a tady je ten druhý, právě dostříhaný( Diggi Liggi).

 

 

Autor: Zuzana Ledvinová