Jedničky z jedničky hrály na vernisáži k 55. výročí Amfory 16. července 2020

Jedničky z jedničky hrály na vernisáži k 55. výročí Amfory 16. července 2020

18.07.2020

Jedničky z jedničky hrály na vernisáži k 55. výročí Amfory 16. července 2020

Kytarová skupina Jedničky z jedničky zahajovala vernisáž fotoklubu Amfora 16. července 2020 v nové síni Rabasovy galerie. Výstava se konala k 55. výročí trvání tohoto zájmového seskupení místních fotografů. Bylo nám ctí, když nás předseda klubu, pan Václav Hvězda, požádal o zahájení.

Díky prázdninám se nás sešlo pět hráčů. Měli jsme hodinovou zkoušku před vystoupením na Omáčkovně a " šly jsme na plac".

Zahájili jsme písní On na mě zapomíná ( = Zpívám a hlavu si lámu) z repertoáru Petra a Hany Ulrychových. Touto písní se s kroužkem rozloučila dvě nejstarší děvčata Linda Starová a Kája Černá. Opouští nejen naši základní školu, ale i naši skupinu. Bude se nám po nich moc stýskat. Hrály a hlavně zpívaly opravdu pěkně. 

Druhá píseň je naše novinka. Jmenuje se Děda a složil ji Vladimír Šunda. Děti si ji nazkoušely v době covidu doma, podle online lekce. Velmi se jim líbí a tak jsme si ji troufli předvést. Je věnovaná všem dědům. Oslavuje poctivost a pracovitost člověka. Proto byla vhodná i pro letité pány fotografy, za nimiž je také ta práce vidět.

Po proslovech: ředitele Rabasovy galerie pana Václava Zoubka, předsedy sdružení pana Václava Hvězdy, člena fotografů pana Zdeňka Radvana a přednesu básně od pana Koubka, jsme zahráli naši osvědčenou písničku Jarka Nohavici - Hlídač krav. Ta se líbí. Líbila se i tady. Někteří si ji s námi i zpívali.

Přítomní lidé nám nejen zatleskali, ale velmi děti chválili. Prostě a jednoduše: vystoupení se povedlo. Mám z toho radost.

Děkujeme i Královskému městu Rakovník za finanční podporu našeho soustředění. I díky tomu jsme měli novou písničku nacvičenou.

Přikládám video se dvěmi prvními písněmi, které zazněly na úvod vernisáže. 

Další písně jsou na www.youtube-zuzanaledvinova - jedničky z jedničky.com

 Ukázka z vystoupení: Jedničky z jedničky hrály na vernisáži Amfory 16. července 2020 

Autor: Zuzana Ledvinová