Máme za sebou první workshop v projektu iKid

Máme za sebou první workshop v projektu iKid

27.01.2020

V pondělí 13. ledna vyrazila skupinka osmáků do Prahy na první workshop projektu iKid.

lem projektu je podpořit kreativitu dětí. Osmáci si totiž vyzkouší, jaké to je pohybovat se ve světě byznysu. Budou vytvářet vlastní startup, který odprezentují na finále v červnu 2020.  Budou spolupracovat nejen s učiteli, ale také s mentorem z byznys prostředí.  

Na začátku však musí být originální nápad. Na první workshop jsme jich měli připraveno několik a zdá se, že nám setkání opravdu pomohlo k tomu vybrat ten pravý. I když v nás stále hlodají pochybnosti, víme, jak postupovat ke správnému výběru. Na workshopu jsme si totiž vyzkoušeli SWOT analýzu a můžeme tedy pomocí silných a slabých stránek našich nápadů a produktů dojít k tomu, který nám bude nejvíce vyhovovat. 

Workshop byl zaměřen především na posílení týmové spolupráce a komunikace. Bylo velmi zajímavé z pozice pedagoga pozorovat vývoj při zadání úkolu, na kterém bylo nutné spolupracovat. Myslím, že osmáci obstáli na jedničku. Uměli se poslouchat, přicházeli se zajímavými nápady a zlepšováky a nechtěli se vzdát.  

Kromě toho si osmáci poprvé zkusili nápad odprezentovat. Poznali tak alespoň trochu atmosféru, která na ně čeká na finále v červnu. Ze setkání jsme všichni odjížděli inspirovaní a natěšení na další spolupráci. Tak dám držte palce, ať se naše plány promění ve skutečný produkt. 

Fotky z prvního workshopu

Autor: Alice Zápalová