Harmonogram testování žáků 5. a 9. ročníku

07.05.2013

13. května zahajujeme letošní testování žáků 5. a 9. ročníku.

V termínu od 13. května do 24. května 2013 se žáci 5. a 9. ročníku zúčastní testování v programu zjišťování výsledků vzdělávání, který zajišťuje Česká školní inspekce na základě § 174 odst. 2 písm. a) školského zákona.

V rámci výše zmíněného programu čekají na žáky testy z českého jazyka, anglického jazyka a matematiky. Časová dotace pro český jazyk a matematiku činí 45 minut, pro anglický jazyk 60 minut. Pro realizaci každého testu jsme vyhradili také čas potřebný pro některé činnosti související se zahájením samotného testu a jeho ukončením.

Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami mají vyčleněn delší časový limit (o 15 - 30 minut).

Pomůcky: K řešení testů žáci nepotřebují nic jiného než tužku a papír na poznámky. Pro zachování regulérnosti celé celoplošné zkoušky je nutné, aby papíry, na které si žáci dělají poznámky, zůstaly po ukončení testování v učebně a žáci je neodnášeli.

Poslech: Testy cizích jazyků začínají poslechovou částí. Zadávající učitel má pro testování cizích jazyků připraven funkční přehrávač a médium s uloženým poslechovým úryvkem, který je žákům na úvod samotného testování puštěn.

Opuštění učebny: Pokud v průběhu testování některý žák bude nucen opustit učebnu (použití WC, nevolnost apod.), může mu to zadávající učitel umožnit při dodržení interních pravidel školy a za podmínky, že žák neodejde z učebny s poznámkovými papíry ani s mobilním telefonem či jiným komunikačním prostředkem. Žádoucí však není odchod více žáků současně.

Hesla: Aby žák mohl řešit test, musí po spuštění testovací aplikace zadat přístupové údaje (dva řetězce - jeden identifikuje test pro konkrétního žáka, druhý slouží k rozšifrování testu). Přístupové údaje (hesla) obdrží každý žák na začátku testování od zadávajícího učitele. Stejná hesla použijí žáci nebo jejich zákonní zástupci pro vyhledání výsledků testování v systému.

Pomoc žákům: Během testování je možné odpovídat na dotazy žáků, které se netýkají věcného obsahu úloh, tedy například dotazy ke způsobu záznamu odpovědi, k funkčnosti testovací aplikace nebo obecné dotazy.

Více informací naleznete na webových stránkách projektu, harmonogram samotného testování zde.

STRÁNKU S VÝSLEDKY NAJDETE ZDE (pro přihlášení je nutné heslo, které žáci obdrželi během testování)