Vědomostně dovednostní soutěž aneb Jak nás potopil most

Vědomostně dovednostní soutěž aneb Jak nás potopil most

01.06.2018

V pátek 18. května 2018 se na naší škole konala vědomostně dovednostní soutěž pro žáky osmých tříd a z každé rakovnické základky se zúčastnily dva týmy.

Než začnu povídat o celém dni, ráda bych vás seznámila s naším týmem. Skládal se ze dvou kluků a dvou holek. Samozřejmě jsme byli nejlepší tým (i když jsme nakonec byli poslední) s nejlepším jménem, prostě jsme byli Pacienti z osmičky. Celkově to k nám sedí. V sestavě byl Miroslav Majer, Martin Horn, Anna Řežábková a já Justýna Mašková. A teď k samotné soutěži. 

První disciplína byla složit origami krabici a pak v ní přenést vodu. V celku se nám to povedlo, ale předběhly nás i ostatní týmy. Další část byla vědomostní, skládala se z testu, kde jsme my osobně udělali zbytečné chyby z nepozornosti a ukvapenosti. Třetí disciplínou bylo složit most z 20 listů papíru mezi lavicemi a muselo tam vydržet co nejvíce učebnic. Nám se tohle opravdu nedařilo, snažili jsme se vymyslet co nejvíce kombinací, ale stejně tam nedržela ani jedna učebnice. U této soutěžní disciplíny jsme se ale nejvíc nasmáli, hlavně Míra dělal pozitivní atmosféru.  Po tomto úkolu postupovaly dále tři týmy, které se přesunuly do dílen a vyráběly chůdy. Mezitím co oni stavěli, my jsme měli možnost nahrát jim body. Úkol to naštěstí pro nás nebyl moc těžký, měli jsme poznat co nejvíce přísloví podle zajímavých obrázků.  Dali jsme hlavy dohromady a vymýšleli, co to šlo a nakonec nám chyběly jen tři obrázky. U tohohle úkolu jsme se opět velmi nasmáli, protože naše fantazie se opravdu rozjížděla na plné obrátky. Když postupující týmy dodělaly chůdy, přišla na řadu další disciplína - přejít s nimi dráhu v co nejkratším čase. 

Nakonec vyhrál tým 2. ZŠ Rakovník, kterému za oba naše týmy gratulujeme. Myslím, že všichni jsme si den užili a byla to další cenná zkušenost.

Justýna Mašková, 8. A

Autor: Alice Zápalová