Výprava za Krakonošem

Výprava za Krakonošem

16.01.2018

Výprava za Krakonošem

     Tiché nedělní dopoledne, vylidněné náměstí v Rakovníku, teploty nepříliš typické pro lednový měsíc, přivítaly při nástupu do autobusu letošní účastníky lyžařského kurzu. Ještě poslední přepočítání a můžeme zamávat rodičům…. Tentokrát vyrážíme do nejvyšších hor naší republiky, do Krkonoš. V kořenovském stoupání se začíná ukazovat první sníh a s ním roste i nálada v autobuse.  „Tak snad budeme letos lyžovat“, zaznělo kdesi v autobuse. Obavy se úplně rozplynuly při průjezdu Rokytnicí, kde už bylo možno spatřit první lyžaře. My se však smýkáme ještě výš do části Františkov, kde nám bude týden k dispozici penzion s historickým názvem Družba.

     Od pondělí se již s nadšením věnujeme nácviku snowboardingu a sjezdového lyžování. K tomuto účelu jsme vyjednali sjezdovku, která je hned u chaty. Odpadá nám tedy únavné nošení lyží, které jsme museli praktikovat v Bedřichově. Díky skvělým instruktorům a dětem se brzy dostavují kýžené výsledky.

Doprovodný program se daří také naplňovat. Naše droboť si nejen vyslechla poutavé přednášky o lyžování, snowboardingu, první pomoci a bezpečnosti na horách, ale účastnila se i piškotéky, turnaje ve stolním tenise a sjezdových závodů. Foto zde.

     Nezbývá než poděkovat pánu hor. „Děkujeme, pane Krakonoši, za ochranu, tedy kurz bez vážnějšího poranění a nemocí, a za sníh, který si nám ve středu v noci seslal. Když vše dobře dopadne, za rok tě rádi zase navštívíme.“

           

 

Autor: Robert Chytrý