Vzhůru na Malinovku

Vzhůru na Malinovku

14.02.2017

Vzhůru na Malinovou horu

    Letošní lyžařský kurz si užil rekordní počet vyznavačů zimních sportů na naší škole. Plný autobus lyžníků přivítalo v Bedřichově slunečné počasí a hromady sněhu. Po dlouhé době bylo celé středisko Bedřichov v provozu, a tak jsme si mohli vybírat z většího množství sjezdovek. K výborné náladě účastníků přispívalo i dobré jídlo a doprovodný program na chatě. Velmi úspěšná byla například diskotéka nebo bowling, večerní program také doplnilo několik odborných přednášek z oblasti lyžování a snowboardingu. Malým stínem na pobytě pak byla účast nezvané bakterie střevní chřipky, která si v průběhu týdne vybrala daň v podobě 19 dětí a čtyř instruktorů, kteří hrdinně čelili jejím účinkům. Díky naší zdravotnici Terce, panu "doktoru" Martinovi a "sestřičce" Robertě jsme však i tento problém s úsměvem překonali a poslední den byli opět všichni na svahu. 

     Vyznavači Harrachova odkazu se rozdělili podle výkonnosti do třech lyžařských družstev pod vedením zkušených horalů Martina, Pavly a Roberta. Snowboardové družstvo měl na starosti Zdenda. Všichni žáci udělali během svého pobytu velké pokroky, ať již dokázali sami sjet dětskou sjezdovku, nebo si procvičili moderní curving. V průběhu výcviku tak pomalu družstva stoupala od dětského vleku přes Paseky a Weber až k Malinovce, již si nakonec většina minimálně vyjela na kotvě, a tak zdolala nejvyšší bod střediska. Pár fotek zde.

S lyžařským pozdravem "skol" se tedy všichni pomalu loučíme s letošní lyžařskou sezónou a očekáváme novou, třeba v jiném skiareálu.

    

          

    

Autor: Robert Chytrý