Ukázková hodina anglického jazyka

04.12.2015

Ve středu 2.12 se konala již tradiční ukázková hodina angličtiny pro rodiče budoucích prvňáčků. Podívat se však mohl přijít každý, kdo byl zvědavý, jak výuka u malých dětí na naší škole probíhá.

Akce má tedy svou tradici, letos však došlo proti minulým ročníkům k malé změně. Většinou se účastnili žáci druhého ročníku, kteří už opravdu měli přihlížejícím co nabídnout. Tentokrát jsme se rozhodli vybrat děti přímo z první třídy, které se u nás učí angličtinu necelé tři měsíce. A troufám si říci, že to nebyla špatná volba. Děti se akce zhostily s přirozeností sobě vlastní a všem předvedly, kolik se toho za relativně krátkou dobu zvládly naučit. Nejednalo se o předem připravené a nacvičené představení, našim cílem bylo ukázat hodinu angličtiny v tom správném světle, tak, jak opravdu ve škole probíhá i s případnými chybičkami a drobnými nezdary.

Myslím, že bylo skutečně vidět, že děti se učí hravou formou. Samozřejmostí jsou obrázky, písničky, básničky, hry, soutěže a oblíbená práce s interaktivní tabulí. Na reakcích dětí bylo také vidět, že už mají bohatou pasivní slovní zásobu.

Doufám, že přihlížejícím se hodina líbila, a můj dík patří hlavně dětem, bez kterých by to samozřejmě nešlo.

Autor: Šárka Divišová