Zápis do prvních tříd

Termín konání: 14. 4. 2020 | 10:00 - 15:00 - 22. 4. 2020
Místo konání: Martinovského 153
Zápis do prvních tříd

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády k ochraně obyvatelstva On-line zápis do školyv souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 opatření k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021. Zápis do prvních tříd pro školní rok 2020/2021 se uskuteční v souladu s právními předpisy, ale s upuštěním od některých tradičních postupů, v termínu dle školského zákona, tedy od 1. dubna 2020 do 30. dubna 2020.  

Jak postupovat v případě zápisu?

  1. Registrujte se na termín zápisu on-line - zde (i v případě žádosti o odklad). Registrace je možná od 6. do 21. 4. Pokud ji nestihnete, kontaktujte nás, případně postupujte podle bodu 6. Stanovení termínu nemá žádný vliv na přijetí dítěte do naší školy.  
  2. Na e-mail, který jste zadali při registraci, vám přijde potvrzení, informace o zápisu a žádost ke stažení. Dostavte se do školy v termínu, který jste si vybrali při on-line registraci (v období od 14. do 22. 4.), a to bez dítěte. Připomenutí blížícího se termínu vám přijde e-mailovou zprávou 5 dní před zápisem. S sebou přineste občanský průkaz a rodný list dítěte, abychom mohli ověřit Vaši totožnost a údaje o dítěti. Nebo postupujte podle bodů 3 nebo 4.
  3. Rodiče, kteří mají osobní datovou schránku: Pošlete nám ze systému vygenerovanou přihlášku opatřenou Vaším podpisem se skenem rodného listu Vašeho dítěte (stačí rodný list vyfotit) na naši datovou schránku kptib5d. Do školy v tomto případě již chodit nemusíte.
  4. Rodiče, kteří mají elektronický podpis: Pošlete nám ze systému vygenerovanou přihlášku opatřenou Vaším elektronickým podpisem se skenem rodného listu Vašeho dítěte (stačí rodný list vyfotit) na naši e-mailovou adresu 1zsrako@1zsrako.cz nebo reditel@1zsrako.cz. Do školy v tomto případě již chodit nemusíte.
  5. O přijetí (nepřijetí) dítěte informujeme zveřejněním seznamu na přístupném místě ve škole (vchod do školy z Vladislavovy ulice, vchod do školy z Martinovského ulice) a na webových stránkách školy; za tímto účelem obdrží každý rodič registrační číslo, pod kterým budeme děti v seznamu evidovat.
  6. Nemáte-li přístup k internetu, přijďte si do vestibulu školy pro formulář, vyplňte jej a vhoďte do poštovní schránky u vchodu.  Dále vás budeme kontaktovat. Budeme rádi, když budete takto postupovat pouze výjimečně (Přihláška k zápisu (doc), Přihláška k zápisu (pdf)).

Zápis bude organizován bez přítomnosti dětí! O setkání se zapsanými dětmi Vás však nepřipravíme a zorganizujeme jej po ukončení mimořádných opatření.

S ohledem na reálnou prostorovou kapacitu školy budeme ve školním roce 2020/2021 otevírat dvě první třídy, což umožňuje přijetí maximálně 60 dětí. 

Karel Folber, ředitel školy