Adaptační kurz 6.A

Adaptační kurz 6.A

22.09.2023

Žáci 6.A si zářijový adaptační kurz na Sosni užili za příjemného počasí a v přátelské atmosféře. Pobyt na čerstvém vzduchu, dobré jídlo a zábavný program pod vedením pana učitele Roberta Chytrého nám utekl jako voda.
       Po příjezdu jsme se seznámili s pravidly pobytu a následným programem. První den byl věnován seznamovacím a sportovním aktivitám, které byly zaměřeny na spolupráci, týmovost, sebepoznání a poznání spolužáků a učitelů. Vzájemně jsme se učili důvěře a respektu jeden k druhému. První noc v chatkách byla pro některé premiérou, ale s duchem táborníka jsme ji všichni zvládli a probudili se do druhého dne kurzu. Ten byl věnován poznávání okolí tábora. Vydali jsme se na procházku k prameni Javornice a Božímu kameni. Během dalších aktivit jsme dokázali spolupracovat a plnit další zajímavé úkoly, včetně přípravy dřeva na večerní táborák. Po skvělé večeři jsme rozdělali oheň a dodávali si odvahu na bojovku, kterou jsme s hrdostí všichni zvládli.
      Středeční ráno bylo ve znamení balení, úklidu, poděkování a odjezdu.
Panu učiteli děkujeme za připravený program a za chvíle strávené společně mimo školu. Určitě na ně budeme s radostí vzpomínat. Také bychom rádi poděkovali Ivetce, Adéle, Tomášovi a Kryštofovi, kteří se jako praktikanti podíleli na organizaci během kurzu a šlo jim to skvěle. Městu Rakovník patří velký dík za finanční podporu a v neposlední řadě děkujeme i Pepovi a jeho kolegům z tábora, kteří se o nás po celou dobu starali jako o rodinu. 

Autor: Eva Janotová