Ocenění sportovců 1. stupně

Ocenění sportovců 1. stupně

22.06.2023

Ve čtvrtek 22. června se zaplnila velká tělocvična dětmi od 1. do 5. ročníku, aby se zúčastnily vyhlášení nejlepších sportovců z 1. stupně.

Na programu setkání bylo vyhodnocení dvou sportovních akcí, které proběhly na jaře letošního školního roku. 

První z nich byl již tradiční "Sportovní den," který pro své žáky připravily třídní učitelky ve spolupráci s učitelkami tělesné výchovy v každém ročníku. Děti tento den soutěžily v běžeckých disciplínách, skocích a hodech, ale někdy v pojetí trochu netradičním. Někteří soutěžící totiž museli trať překonávat s pinpongovým míčkem na lžíci, skákat v pytlích, házet raketkami nebo zdolávat cestou různé překážky. Paní učitelky vyhodnotily všechny výkony a stanovily v každém ročníku 6 nejvšestrannějších sportovců - 3 děvčata a 3 chlapce, kteří byli v tělocvičně odměněni diplomy a medailemi.

Druhou akci uspořádal pro děti Dům dětí a mládeže a nazval ji "Dny orientace." Malí sportovci museli prokázat nejen své běžecké schopnosti, ale také se zorientovat na mapě Rakovnické čtvrti a projít všemi umístěnými kontrolami. I s tímto obtížným úkolem si řada dětí úspěšně poradila a byla po zásluze odměněna.

Setkání v tělocvičně zpříjemnily děti z kytarového kroužku pod vedením paní učitelky Ledvinové, které zahrály a zazpívaly ve dvou vstupech několik "chytlavých" písniček.

Všem dětem děkujeme za snahu a pěkné výkony. Budeme se těšit na další podobné akce v příštím školním roce.

Přejeme krásné prázdniny plné nezapomenutelných zážitků.

Autor: Ivana Hejdová