Předali jsme ceny Čtyřlístek za tento rok

Předali jsme ceny Čtyřlístek za tento rok

21.06.2023

V Domě osvěty proběhl ceremoniál, při kterém jsme předali nominovaným žákům ceny Čtyřlístek 2023.

Akce se konala v pondělí 19. června za přítomnosti rodičů, učitelů a dalších hostů, takže volná místa by se v hledišti našla jen stěží. Postupně byli před publikum zváni všichni ocenění žáci, aby si poslechli z úst ředitele školy zdůvodnění nominace a následně obdrželi tradiční věcné ceny, které provází školní program Čtyřlístek od jeho založení v roce 2011: pochvalný list, přívěšek ve tvaru čtyřlístku (o výrobu se postaral Ondřej Matyska) a originální školní tričko (s logem navrženým Martinou Vorlovou).

Hudební program obstarali kytaristé ze skupiny vedené Zuzanou Ledvinovou. Ti mají za sebou v letošním roce již několik vystoupení a v pondělí opět ukázali, že prostě umí. A to i ti, kteří vzali kytaru poprvé do rukou teprve před pár měsíci.

V závěru ceremoniálu předal ředitel školy dvě zvláštní ceny. Nejprve Magdaleně Čadové z I. A, která získala v hlasování pedagogů a členů školního parlamentu nejvíce hlasů mezi žáky 1. stupně. Obdržela knihu spisovatelky Jany Šrámkové Fánek Hvězdoplavec. Poté Adéle Zinkové z IX. A, jež se stala celkovou vítězkou Čtyřlístku. Z Adélčiny nominace vyplývá, že má výborné studijní výsledky a ke školním povinnostem po celý rok přistupovala velice zodpovědně. Navíc s velkým nasazením úspěšně reprezentovala naši školu v přírodovědných a jazykových soutěžích. Je pečlivá, má jasné cíle, za kterými si díky své píli jde. Přesto zůstává skromná. Áďa obdržela skleněnou plaketu se symbolem programu Čtyřlístek. Sluší se dodat, že jmenovaná se na přelomu května a června s několika spolužáky podílela na vzniku nástěnných maleb, které nově zdobí šatny v 1. patře.

Adéla Zinková se zařadila mezi své předchůdce, celkové vítěze z let minulých: ke Kristýně Jelínkové (2012), Václavu Lužnému (2013), Kristýně Štěpkové a Janu Gregorovi (2014), Davidu Trnkovi (2015), Marku Křížovi (2016), Markétě Švecové (2017), Denise Palivcové (2018), Markétě Mouchové (2019), Lindě Starové (2020) a Adéle Janotové (2022).

Na ocenění Čtyřlístek 2023 byli nominováni:

Čadová Magdaléna 1. A
Majdanová Anděla 1. A
Nováková Emma 1. A
Novotný Filip 1. B
Bretšnajdr Tomáš 2. A
Prošek Jakub 2. A
Chudíková Petra 2. B
Závorová Miriam 2. B
Borský Jakub 3. A
Bláhová Justýna 3. B
Štiller Adam 3. B
Háčková Anna 4. A
Koleňáková Ema 4. A
Podolková Adéla 4. A
Bičovský Jiří 4. B
Netrh Václav 4. B
Kounovský Matyáš 5. A
Fleková Barbora 5. B
Hadrbolcová Martina 5. B
Knorová Zuzana 5. B
Tesařová Klára 6. A
Podolka Lukáš 6. B
Grebáčová Ema 6. C
Rys Jakub 6. C
Vrtílka Pavel 6. C
Klementovič Tomáš 7. A
Valešová Klára 7. A
Bornová Eliška 7. B
Netrhová Julie 7. B
Čech Jan 7. C
Janotová Adéla 7. C
Čislinský Ondřej 8. A
Makarská Adéla 8. A
Zelenka Aleš 8. A
Mašková Natálie 8. B
Nedvědová Natálie 8. B
Kubíková Barbora 9. A
Zinková Adéla 9. A
Kejla Matěj 9. B
Sladkovský Ondřej 9. B

Školní program Čtyřlístek

Archiv Čtyřlístku

Autor: Karel Folber