Jedničky z jedničky hrály pro rodiče

Jedničky z jedničky hrály pro rodiče

13.06.2023

Jedničky z jedničky hrály pro své rodiče 1. 6. 2023

Ve čtvrtek 1. 6. 2023, na Den dětí, měly kytarové skupiny Velké a Malé Jedničky z jedničky pro své rodiče v areálu venkovní učebny a dvora na 1. ZŠ svoje vystoupení.. 

Tento školní rok jsme nejeli na kytarové soustředění, jako předešlých šest let. To jsme jezdili na víkend na Malou Skálu i s rodiči. Hráli jsme , jezdili na výlety, točili klipy.

Chtěli jsme však, aby i letos rodiče viděli výsledek našeho snažení. Aby viděli, že nám hraní jde a baví nás.  A tak jsme uspořádali koncert pro své rodiče v pěkném prostředí našeho školního dvora.

Bylo krásné teplé počasí. Připravili jsme židle a lavičky, občerstvení, kafe bar pro rodiče a mohlo se začít.

Hráli jsme hodinu a půl bez přestávky. Skoro jako profesionální skupiny:)

Pro Malé Jedničky to byl velký výkon. Chodí teprve do třetí třídy a učí se hrát od října, tedy osm měsíců. Za tu dobu se naučily repertoár na celou hodinu. Především lidové a dětské písničky s lehkými akordy.

Hrály s nimi i Velké Jedničky, tedy děti, které do kroužku chodí několik let. Dokonce přišla i Linda, ze staré party, která se už rozprchla na střední školy.

Velké děti pak hrály další půlhodinu složitější a těžší písničky, jak na hraní barré akordů, tak i obsahově náročnější písničky od bratří Nedvědů či Michala Davida.

Hlediště bylo plné rodičů, babiček, sourozenců. Na chvíli přišli i kamarádi. Občas nás doprovodili na rytmické nástroje a dokonce si zpívali i s námi. To nás vždycky moc potěší. 

Po každé písničce nás odměnili potleskem a nešetřili pochvalou. Nám se hrálo krásně.

Takže zase jedna povedená akcička za námi.

Tady je jen malá ukázka :)

Autor: Zuzana Ledvinová