Lyžařský kurz pro pokročilé - Špindlerův Mlýn

Lyžařský kurz pro pokročilé - Špindlerův Mlýn

17.02.2023

sport, lyžování, snowboarding

    Již druhým rokem naše škola pořádá lyžařský kurz pro pokročilé. Letos vyrazilo na tento výcvik 30 žáků především z osmých a devátých tříd, kteří již lyžařské či snowboardové dovednosti zvládají a chtějí se zlepšovat na těžších sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně.
 
    Ubytovaní jsme byli na chatě Stavebního podniku na Labské. Hned na začátku nás čekalo velmi nemilé překvapení. Měli jsme domluvenou rolbu, která nám měla pomoci vytáhnout všechny naše věci, včetně jídla do kuchyně, nahoru na chatu, která se nachází uprostřed sjezdovky. Bohužel ale měla rolba poruchu, a tak jsme pobrali, co jsme jen mohli, a v hlubokém sněhu jsme vše tahali ručně. Někteří z nás tento výšlap absolvovali i 4x. :) Po cca 2 hodinách jsme měli všechno hotovo. Jelikož jsme byli hodně unavení, zrušili jsme odpolední vycházku. Těšili jsme se, až vyrazíme na svah.
 
    Celý týden se na nás z nebe usmívalo sluníčko, sněhové podmínky byly víc než ideální a my jsme si říkali, jaké máme neskuečné štěstí. Před týdnem zde nebyl sníh a počasí taky nebylo zrovna nejlepší. Děti byly rozděleny dle výkonnosti do několika skupin, zdokonalovaly se ve svých dovednostech. Ti nejlepší pak vyrazili na Hromovku a Svatého Petra. Tam nás zaskočil opravdu obrovský mráz -13 pod nulou a také neskutečně dlouhé fronty na lanovky. Přesunuli jsme se na Medvědín, kde sice bylo o poznání tepleji, jelikož je to jižní svah, fronty na lanovky byly ovšem podobné. Velmi rádi jsme se opět vrátili na naši Labskou, kde kromě nás a ještě jedné školy, téměř nikdo nejezdil.
 
    Poslední den jsme si užívali jen na naší sjezdovce a se svahem jsme se rozloučili poslední jízdou na čemkoli - na pytli, v krabici, v hrnci, na lopatě, po rukou ... fantazii se meze nekladly. Večer nás pak čekala diskotéka.
 
    Po celou dobu se o naše stravování starala skvělá kuchařka Jana Vyskočilová a obědy nám zajišťovala restaurace Niko na Labské. 
 
    Chtěli bychom poděkovat našim externím instruktorům Zdeňkovi Žihlovi a Filipu Truhlářovi, kteří se starali o naše děti nejen na svahu, ale i ve volných chvílích a při večerním programu. A samozřejmě velký dík panu učiteli Ondřeji Matyskovi, bez kterého by se tento kurz nikdy neuskutečnil. 
 
    Na závěr děkujeme také našim sponzorům Petr Beneš & Partners a CZECH ENERGY CENTRE S.R.O.
 
 
   Těšíme se za rok.
 
  Skol :)     
 
Foto zde                      

Autor: Pavla Pešková