1. A vystoupila v Rabasově galerii 15. 12. 2022

1. A vystoupila v Rabasově galerii 15. 12. 2022

21.12.2022

1. A  v Rabasově galerii 15. 12. 2022

Naši prvňáčci ze třídy 1. A vystoupili v Rabasově galerii 15. 12. 2022

Když děti přijdou do první třídy, neumí nejen číst a psát, matematické operace. Neví, co je nota, pomlka a spoustu dalších věcí. Od září je to obrovské množství informací, změn, požadavků, které musí malé šesti- sedmileté dítě splňovat. Počátek školní docházky je velká změna pro celou rodinu. 

Ale pečlivou a poctivou prací se postupně vytváří dovednosti a vědomosti, pak se ukazují výsledky. Neustále mě fascinuje schopnost lidského mláděte: učit se, napodobovat. Mnohdy stačí jen jednou ukázat, jak se co dělá a děti to napodobí a umí.

Samozřejmě potřebují podporu rodičů a celé širší rodiny. Velmi často mají rodiče spoustu starostí se svou prací, dojížděním, náročností péče o další děti či rodiče. Situace není vždy jednoduchá. Proto je chci povzbudit a děti motivovat k další práci. Chci, aby rodiče viděli, že dnešní velmi často kritizovaná škola, má dobrý vliv na děti. Chci, aby viděli výsledky. 

Od 1. září do 15. prosince uplynuly jen tři a půl měsíce. Za tak krátkou dobu se děti naučily mnoho písniček, básniček, tanečků. Jsou to šikovné a skvělé děti. Je radost s nimi pracovat. 

Chtěla jsem se o tuto radost podělit. A podle hesla: "Jaký si to uděláš, takový to máš " jsme si s dětmi udělali krásné odpoledne v Rabasově galerii. 

Vystoupení se nám povedlo a všem se líbilo. Udělali jsme radost sobě i všem, kteří se přišli podívat: vedení školy, rodiče, babičky a dědové, tetičky, stýčkové, sourozenci.

Moje poděkování patří dětem, které krásně předvedly, co uměly, rodičům, za krásnou kytici a andílka, panu řediteli za podporu, Rabasově galerii za poskytnutí prostoru.

Zde se podívejte na naše vystoupení.

Autor: Zuzana Ledvinová