Jedničky z jedničky hrály v Malinové a na Příčině

Jedničky z jedničky hrály v Malinové a na Příčině

11.12.2022

Jedničky z jedničky hrály v Malinové a na Příčině

Jedničky z jedničky hrály u rozsvícení vánočních stromů  v Malinové a na Příčině 3. 12. 2022

Naši kytaristé byli pozváni, aby svým vystoupením při rozsvícení vánočních stromů podrhli předvánoční atmosféru. Aby se lidé sešli,zazpívali si a měli dobrou náladu. A to se povedlo.

V Malinové jsme hráli už od 16 hodin. Čerstvě napadený sníh dotvořil sváteční atmosféru. Zazpívali jsme jedenáct koled a vánočních písní. Vystupovalo čtrnáct děti. Malé děti ze třetí třídy jsou začátečníky. Drží kytaru od počátku října. I přes krátkou dobu, kdy umí tři akordy, hrály a zpívaly pěkně. Pro starší děti, které hrají již několik let, to bylo "opáčko", o to víc si to užily.

Po vystoupení v Malinové se rozvítil strom, paní strarostka Jaroslava Čechová popřála všem zdraví a krásné, šťastné a mírové vánoční svátky. Byli jsme pozváni do kulturního domu na výborné pohoštění. Dostali jsme dobrůtky a dárečky.Ve vytopeném sále jsme si všichni spolu sedli, popovídali. Celé to bylo moc fajn. Po více jak půl hodině byl čas přejet do další obce.

Na Příčinu jsme dojeli v půl šesté. V sále hospody byla nadílka Mikuláše.  I naše Jedničky doslaly balíčky. Hodilo se jim, že uměly zazpívat koledy. Mikuláš, čert i anděl byli skojení. Po 18. hodině jsme naladily kytary, postavili se kolem vyzdobeného stromu a spustili.Sešlo se tu opravdu hodně lidí a ti zpívali s námi. Děti využili možnosti půjčit si rolničku a držet s námi rytmus. Takže se zazpívalo, zahrálo, zazvonilo, strom byl rozsvícen a Advent začal i tady.

Moc děkujeme starostům obcí za pozvání. Děkujeme všem obětavým lidem, kteří pro nás připravili dárečky, občerstvení, vytopili sály a mile nás přivítali.

Já děkuji rodičům mých kytaristů za to, že je vždy přivezou a odvezou a zajistí, aby děti mohly ukázat, že něco umí. Dětem, které i přes zmrzlé prsty, hrály jak nejlépe uměly a že se to zase vydařilo.

Sestři našeho je zde: vystoupení

Autor: Zuzana Ledvinová