Poslední testování v týdnu od 14. února 2022

Poslední testování v týdnu od 14. února 2022

14.02.2022

Od 19. 2. 2022 se již nebudou ve škole testovat žáci ani zaměstnanci.

Žáky budeme naposledy testovat v pondělí 14. 2. 2022 (případně jiný den v týdnu do 18. 2., pokud žák nebude v pondělí ve škole). Zrušena zatím nebyla povinnost nošení ochranny dýchacích cest ve společných prostorách školy, žáci tedy musí nosit roušku/respirátor (například na chodbách).
 
Od 10. 2. 2022 se ruší omezení a podmínky pro obchod, služby a volnočasové aktivity (zejména dokládání OTN). Nadále bude regulováno pouze konání hromadných akcí, a to omezením počtu současně přítomných osob - podrobnosti k tomuto omezení najdete např. na webu edu.cz.
 
DŮLEŽITÉ: Nadále platí, že žáka vykazujícího příznaky akutního onemocnění nemůžeme vpustit do výuky, neboť i nadále platí povinnost školy takového žáka oddělit od ostatních a zajistit nad ním dohled zletilé osoby, škola v těchto případech bude kontaktovat zákonné zástupce, aby si žáka vyzvedli a odvedli domů, popřípadě aby s jejich souhlasem opustil školu samostatně. Jedná se tedy o běžný postup v situacích, kdy žák vykazuje příznaky akutního infekčního onemocnění. Do doby vyzvednutí či opuštění školy bude tento žák izolován od ostatních žáků.
 
V případě dotazů se obracejte na třídní učitele nebo můžete napsat dotaz na reditel@1zsrako.cz
 

Autor: Karel Folber