Knižní adventní kalendář - 17 dní do Vánoc...

Knižní adventní kalendář - 17 dní do Vánoc...

06.12.2021

Pojďte společně s námi otevřít další okénko našeho netradičního kalendáře, pod nímž se tentokrát ukrývají hned dvě knížky, které však spojuje jedno jméno - Antonín Dvořák. Vybrala jsem uvedené publikace záměrně, jelikož jsme se tomuto velikánovi v posledních hodinách hudební výchovy hodně věnovali a děti jeho život zaujal.
 
První z nich je vlastně komiks, který vypráví mladým čtenářům příběh hudebního génia. Byl autorem nejhranějších skladeb v dějinách hudby, vychoval celou generaci svých následovníků v Čechách i ve Spojených státech, je symbolem české kultury pro celý svět. Obrazy a stručná vyprávění nás provedou životními osudy pokorného a prostého člověka, který nade všechnu slávu miloval svou rodinu a svůj domov.
Kniha je určena pro děti a mládež.
 
Kniha Rusalka autorky Jiřiny Markové-Krystalíkové nám uchopitelným způsobem předkládá děj této známé opery. Pokud se chcete dozvědět něco o tom, proč se Dvořák učil cpát jitrnice nebo jak vzniká operní představení, bude vám právě tento typ knihy vyhovovat. Já osobně oceňuji, že součástí je i přiložené CD.
Knížka je určena pro čtenáře od 7 let.
 
 
 
 
 
 
 

Autor: Markéta Marková