6. A na adaptačním kurzu

6. A na adaptačním kurzu

25.09.2021

V termínu 15. 9. - 18. 9. se třída 6. A zúčastnila adaptačního kurzu v Sosni u Jesenice.

I když předpověď počasí nebyla právě příznivá, rozhodli jsme se, že si ten "adapťák" prostě užijeme!

Po příjezdu na místo jsme se ubytovali a společně si pochutnali na výborné gulášové polévce a poté i velmi chutném hlavním jídle. Seznámili jsme se s pravidly pobytu a také programem, který pro nás skvěle vymyslel a přichystal pan učitel Robert Chytrý. Zpočátku nám počasí přálo, mohli jsme se tedy věnovat seznamovacím aktivitám.

Druhý den ráno jsme se vydali na pěknou procházku k Božímu kameni, lomu a pramenům Javornice. Děti měly možnost vidět na vlastní oči ve volné přírodě rostoucí vřesy, lišejník a další rostliny. Pan učitel Chytrý nám na každé zastávce řekl nějakou zajímavost.

Po návratu z procházky se však obloha zatáhla, ochladilo se a začalo pršet. To nám bohužel překazilo plány a všemi očekávaná "bojovka" se musela zrušit. Všichni byli nejdříve zklamaní, ale pan učitel dobře zaimprovizoval a připravil náhradní plán ve společenské místnosti. Přišli jsme bohužel i o možnost táboráku, ale díky panu kuchaři jsme si i tak pochutnali na opečených párcích.

Poslední den byl ve znamení balení, úklidu a odjezdu.

Ráda bych za nás všechny poděkovala panu učiteli Chytrému za skvělou organizaci celého adaptačního kurzu. Městu Rakovník za finanční podporu, kterou nám poskytlo. A v neposlední řadě patří velký dík "Pepovi a Emě" z Rekreačního střediska Soseň, kteří se o nás po celou dobu pobytu starali prostřednictvím plných talířů dobrého jídla.

Děkuji i vám, milí žáci, za hezké zážitky a tři dny plné dobré nálady, spolupráce a vtipných okamžiků. :-)

Autor: Markéta Marková