6. A se stala Ježíškovým vnoučetem

6. A se stala Ježíškovým vnoučetem

27.01.2020

Doba předvánoční je plná dobrých skutků. Lidé se zamýšlejí nad tím, co mají, a snaží se pomáhat druhým. Nebo by to tak aspoň mělo být, a to nejen o Vánocích. Proto mě napadlo, že i moji šesťáci by se mohli naučit, že mohou pomáhat i těm, které osobně neznají. Na dálku.

Z pracovních sešitů zbylo každému z nich 10 Kč, a tak se rozhodli je věnovat na něco dobrého. Vybrali jsme si projekt Ježíškova vnoučata a přispěli na canisterapii pro paní Evičku z Domova pro seniory Předhradí. Je jí 92 let a je už dlouho sama, přišla o dceru, o zetě, vnoučátek se nedočkala a pejsek Míša bylo to jediné, co jí ještě zbylo. Bohužel i ona onemocněla a musela z domova odejít. Velmi ráda o něm vypráví a prohlíží jeho obrázky a moc si přála pomazlit se s jiným pejskem.

Po celkem náročném hledání jsme konečně našli někoho, kdo vyhovoval požadavkům a byl ochoten do domova dojet. Tím skvělým mužem byl pan Pozdníček z Chomutova. Cestu naplánovali na začátek ledna a všechno naštěstí dopadlo dobře. Dokonce nad očekávání. Paní Evička byla nadšená a pan Pozdníček navštívil se svými pejsky i ostatní babičky a dědečky. Jsme moc rádi, že jsme mohli alespoň takto na dálku zpestřit běžný den v domově seniorů.

 

Děkujeme moc paní Zuzaně Trnkové za přihlášení do akce Ježíškova vnoučata. Díky ní jsme mohli pomoci a splnit jedno velké přání. A velké poděkování patří panu Pozdníčkovi za ochotu a přístup k celé akci. 

A já děkuji své 6. A, že mě v tom nenechala a těch 10 Kč z pracovních sešitů dala na opravdu dobrou věc.

Autor: Alice Zápalová