Volba povolání: Osmáky tentokrát navštívil policista

Volba povolání: Osmáky tentokrát navštívil policista

17.01.2020

Poslední prosincová hodina předmětu Volba povolání pro žáky osmých tříd patřila přednášce od zaměstnance Policie ČR Petru Divišovi.

Není lepšího výkladu o zajímavých povolání, než vyprávění od samotných zaměstnanců. V úterý 17. prosince 2019 školu navštivil npor. Mgr. Petr Diviš, který pracuje na Obvodním oddělení Policie ČR v Rakovníku.

Jako již tradičně mluvil i Petr Diviš o své cestě vzdělávání, ale tentokrát jen okrajově. Všechny totiž zajímala především jeho práce a už během přednášky měli osmáci i učitelé několik dotazů. Pan Diviš vyprávěl nejen obecně o práci policisty, ale také o svém vlastním životním příběhu, který zahrnuje i osobní ochranu známých politiků či zahraniční mise, které jsou jeho náplní momentálně. To je však pouze část roku, zbytek času se věnuje práci tady v Rakovníku.

Největším přínosem byly pro žáky informace o možnostech práce pro Policii ČR jako například pořádková policie, cizinecká policie, dopravní policie, oddělení obecné a hospodářské kriminality, odbor kriminalistické techniky, zásahová jednotka, IT specialisté,  odbor služební kynologie a hipologie a mnoho dalších. Mnohé z pozic zaujaly i dívky. Žáci si mohli dokonce vyzkoušet potěžkat maketu zbraně či ochrannou helmu. Velkým benefitem je kromě široké škály zaměření i možnost kariérního růstu či vyzkoušení si více pozic pro nalezení toho pravého.

Na konci prezentace proběhla opravdu živá diskuze, kde se žáci dotkli několika zajímavých témat od dětských snů být policista po nejtěžší zločiny, se kterými se pan Diviš setkal.

Děkujeme za návštěvu a přejeme samé klidné pracovní dny.

 

Autor: Alice Zápalová