Šesťáci tradičně absolvovali adaptační kurz

Šesťáci tradičně absolvovali adaptační kurz

02.10.2019

Jako vždy si šesťáčci sbalili batůžky a vyrazili v září na adaptační kurz. Vše začalo v pondělí 16. září na rakovnickém nádraží, kde jsme po peripetiích s Českými drahami nastoupili do vlaku a nechali se odvést až do zastávky Jesenice.

Naštěstí nám první den počasí přálo, tak jsme po ubytování a jako vždy výborném obědě trávili celé odpoledne venku. Hlavní náplní programu byly hry a aktivity podporující spolupráci, týmovost a zároveň se při nich žáci více vzájemně poznali. Večerní program jsme trávili v klubovně a byl zaměřen na poznání nové třídní učitelky. Poté jsme se věnovali jednotlivým koníčkům samotných dětí. 

V úterý jsme vyrazili na jesenickou stezku žuly, kde jsme se dozvěděli spoustu informací. Po obědě jsme opět vyrazili na louku a hřiště posilovat důvěru, kde určitě ještě máme co pilovat. 

Po večeři jsme si sedli k táboráku, upekli buřty a zbývala nám poslední část programu - večerní bojová hra o vysvobození duše Marie Staňkové, která zahynula právě na stezce žuly za nevyjasněných okolností. Šesťáci byli rozděleni do týmů a úkol vzali opravdu odpovědně. Většině z nich se podařilo duši vysbodit, zbylé týmy tomu byly na dosah.

Ve středu jsme se sbalili, zamávali panu učiteli Robertu Chytrému, který už netrpělivě očekával 6. B, a vyrazili na nádraží. Tentokrát jsme měli štěstí a cesta proběhla bez komplikací a nepříjemností.

Děkujeme za skvělé zážitky, které nás stmelily, a těšíme se na další, co nás v 6. A čekají. 

 

Poděkování si zaslouží i město Rakovník za finanční podporu adaptačních kurzů.

Fotografie

Autor: Alice Zápalová