První pozdravy z Anglie

První pozdravy z Anglie

26.03.2019

Posíláme vám pozdrav z anglické riviéry. A tu riviéru můžeme potvrdit, za okny “zpívají” racci, k moři je to, co by kamenem dohodil, a palem je tu také hodně.

S popisem Brixhamu bychom ale přeskočili výraznou část našeho příběhu, a to je cesta. Autobus je opravdu velmi pohodlný, a tak nám cesta krásně utíkala. Všichni máme k dispozici obrazovku s filmy, seriály a mapou. Kolem pondělní sedmé hodiny ráno jsme dorazili do Calais a čekali na trajekt. Po deváté jsme se nalodili, a protože počasí nám opravdu přálo, užili jsme si nádherný výhled na vzdalující se francouzské pobřeží a přibližíjící se to anglické. 

Po vylodění jsme pokračovali již po levé straně silnice ke známému Stonhenge. Prohlédli jsme si keltské obydlí a vyrazili do ubytování, kde na nás čekala večeře. Unavení jsme šli brzo do postýlek a těšili se na další dobrodružství.

V pondělí dopoledne jsme měli od ubytování připraveny outdoorové aktivity. Rozdělili jsme se na čtyři skupiny. Jedna slaňovala, druhá vyrazila na moře na kanoi, třetí si vyzkoušela paddleboarding a poslední využila místní lanový parčík. 

Počasí bylo opět nádherné, takže k těmto aktivitám přímo vybízelo. Nakonec jsme rádi, že coasteering díky vyšší hladině vody nevyšel a my si mohli užít tolik věcí, které ubytovací zařízení nabízí. Skupinka na kanoích plula s tuleni, při slaňování si užila úžasné výhledy, z paddleboardingu se vrátily samé rozesmáté tváře a v lanovém centru si děti procvičily spolupráci i překonaly spoustu překážek. Všichni se každé výzvě postavili čelem.

Po obědě jsme vyrazili do Dartmoorského národního parku v Lydfordu na vodopády a soutěsky. Prošli jsme si krásný kus přírody a pořádně se vyvětrali. Po návratu na ubytování jsme si dali večeři a jako dezert jsme měli zmrzlinový pohár.

Zítra nás čeká další dobrodružství a vy se nezapomeňte podívat na fotky z prvních dvou dnů.

Autor: Alice Zápalová