Do školy přišel Ježíšek

Do školy přišel Ježíšek

11.12.2018

Když jsme přišli po první adventní neděli v pondělí do školy, dveře sborovny druhého stupně byly vánočně nazdobeny. Ke kouzlu přibyly také plakáty o nejhezčí vyzdobené dveře pro všechny třídy. Vítězné třídě přinese Ježíšek vánoční stromeček.

„No paráda!“ řekli jsme si. Vždyť taky, kolik škol se může pyšnit takovým přátelstvím s Ježíškem? Asi máme v té škole opravdu hodné děti! A kromě toho jsou i moc kreativní, protože do konce minulého týdne se postupně dveře začaly jako kouzlem proměňovat v nádherné dekorace. Procházet školou je teď opravdu jako v dílně samotného Ježíška a čekání na Vánoce se nám tím opravdu krátí.

V pondělí se vydal Ježíšek na průzkum a snažil se vybrat ty nejkrásnější dveře, které vypadají jako by byl doma. Nakonec se nemohl rozhodnout a přizval na pomoc pár učitelů. Ti mu však moc nepomohli a musel vynaložit veškeré úsilí a přikouzlil stromeček ještě jeden.

O vítězství se tak dělí 3. B a 3. A. No, řekněte sami, že vybrat mezi těmito úžasně ozdobenými dveřmi není jednoduché.

PPFY9813.JPG

Aby to však nebylo líto 2. stupni, Ježíšek přinesl něco na zub i jim. Nejlépe ohodnotil dveře třídy 7. A, a to především díky našim maskotům křečkům, kteří se opravdu nenápadně protlačí úplně všude.

IMG_9635.JPG

Do soutěže se zapojily skoro všechny třídy (no to víte, deváťáci už mají asi jiné starosti, než zdobit dveře a Ježíška si předcházejí jinak) a všem žákům patří ohromná pochvala za jejich snahu. Věřte nám, že Ježíšek si váží každé vaší vystřižené vločky, chaloupky a práce, kterou jste pro výzdobu školy udělali a určitě se tak můžete těšit na samé krásné dárečky pod stromečkem.

 

Autor: Alice Zápalová