Halloween trochu jinak se nesl ve stylu filmové klasiky

Halloween trochu jinak se nesl ve stylu filmové klasiky

08.11.2018

Všude slyšíme, jak se příliš propagují americké svátky. Podoba Santy nám nahrazuje tajemného Ježíška, Valentýn je již běžnou záležitostí a Dušičky začíná dohánět bráška Halloween.

Když ale organizaci takového svátku vezme do ruky Britka, nemůžeme jinak. Navíc, víte, že Halloween pochází původně z Irska? Zvyky Halloweenu se rozvinuly v Irsku na základě zvyků oslavy svátku Všech svatých, který byl přenesen do Irska z Říma. Tam se zase inspirovali židovskou tradicí. Historie Halloweenu tedy sahá opravdu hluboko.

No a když si ta Britka, pod kterou se tedy nemůže skrývat nikdo jiný než miss teacher Rebecca Cusack, vezme na pomoc kolegyni milovnici Harryho Pottera, o níž to ví celá škola, nemohlo to dopadnout jinak. Stačilo nám asi 20 minut a skoro celý podvečer byl naplánován. Stálo to pak sice ještě pár hodin příprav, ale troufáme si říct, že výsledek stál za to.

Když se začala škola postupně proměňovat v kouzelný a strašidelný svět, probouzelo se i ve všech učitelích nadšení. Postupně se tak sborovna začala plnit doma vyrobenými duchy, lektvary, košťaty a začínali jsme se učit kouzelnické formule, protože bez nich by peříčko levitovat nemohlo.

Na děti čekala stezka školou po deseti stanovištích. V první místnosti je čekalo rozřazení do kolejí a pak se vydaly na cestu po škole. Učitelé si připravili zajímavé aktivity v podobě vyrábění, kouzel i úkolů procvičujících fyzické dovednosti. Na konci čekal za odměnu perníček nebo malý dáreček, samolepka a návštěvníci se mohli vyfotit ve fotokoutku, kam se později naklíčovalo pozadí a rázem se všichni místo ve škole ocitli v Bradavicích. Však se přesvědčte sami tady.

Děkujeme všem účastníkům, že si našli čas a zavítali k nám do školy. Děkuji všem žákům, kteří pomáhali při přípravách i na stanovištích. Zasloužíte si opravdu obrovský dík. Jsme hrdí, že jste spolehliví a rádi a ochotně nám pomůžete ve svém volném čase. A v neposlední řadě děkuji všem kolegům, kteří se jakkoliv zapojili. Bylo úžasné sledovat, jak jsme se všichni semkli pro radost dětí a vymysleli pro ně skvělý program.

No a jak řekl náš pan ředitel: „Vypadá to, že jsme zavedli tradici, která se stala jednou z nejnavštěvovanějších akcí.“

Fotky z akce

Autor: Alice Zápalová