Cyklistický kurz - Vojtův mlýn

24.05.2017

Letošní "cyklisťák" se opravdu vydařil. Bylo pondělí 22.5., sluníčko svítilo, obloha bez mráčku a 24 odvážných bikerů z naší školy statečně vyrazilo na cestu do Čisté. Cesta pěkně uprašovala a až na jeden defekt jsme dorazili bez větších problémů do střediska Vojtův mlýn. Tam nás čekal výborný oběd a po krátkém odpočinku jsme opět vyrazili, již rozděleni do tří skupin, na další cestu, abychom se seznámili s okolím. Přestože to vypadalo, že večer budou všichni unaveni, opak byl pravdou. Hrál se volejbal, nohejbal, fotbal a nikomu se rozhodně nechtělo spát. Někteří vydrželi opravdu dlouho. :)

V úterý nás čekal celodenní výlet. Sluníčko nám opět nádherně svítilo a nálada byla výborná. První skupina vyrazila na technicky náročnou trať po Javornici, kde ji čekalo několik brodů. Druhá skupina vyrazila po silnici na dlouhou cestu plnou zajímavých zastávek a 3.skupina to vzala kratším okruhem po silnici i lesem. Ačkoli nás neminulo několik defektů, pár pádů a odřenin, spálení od sluníčka, všichni si trať neskutečně užili. Večer jsme zakončili opékáním buřtů na ohni. 

Ve středu jsme vyrazili na cestu domů. Cesta zpět krásně uprašovala a opět až na jeden defekt jsme bez problémů dorazili zpět do Rakovníka. 

A nyní pár čísel:

počet najetých kilometrů:

1.skupina - 122 km

2.skupina -  120 km

3.skupina - 76 km

počet defektů: 5

počet odřených kolen: 2

počet spálení od sluníčka: 4

počet spokojených bikerů: 24

Všechny děti si zaslouží velkou pochvalu, byly statečné a nikdo nefňukal. Příští rok se budeme zase těšit na nové výzvy a zážitky. 

 

 

 

Autor: Pavla Pešková