Přejeme úspěšný školní rok 2016/2017

Přejeme úspěšný školní rok 2016/2017

02.09.2016

Ve čtvrtek 1. 9. byl zahájen nový školní rok. Do lavic poprvé zasedli také prvňáčci, na které čekala v tělocvičně pohádka v podání rakovnických loutkářů. Žáky a rodiče přivítal ředitel školy, který všem popřál úspěšný školní rok.

V následujících devíti letech se nejmladší žáci naučí mnoho zajímavých a hlavně důležitých věcí. V první třídě samozřejmě přijdou úplné základy, jakými jsou čtení, psaní a počítání. Seznámí se s mnoha novými kamarády. Také se seznámí s učiteli, kteří se jim budou s láskou věnovat. Budou trávit čas nejen ve třídách, ale také v ostatních zajímavých prostorách školy. Kdo rád sportuje, bude se mu líbit naše tělocvična, která je největší školní tělocvičnou nejen ve městě, ale i v okrese. Koho baví práce s keramickou hlínou, může chodit do naší dílny. K dispozici je také kvalitně vybavená dřevodílna. Kdo má rád práci na počítači nebo tabletu, určitě si přijde také na své. Velice se těšíme, že některé z prvňáčků budeme brzy vídat ve školní knihovně, kde si mohou zdarma půjčovat svoje oblíbené knížky.

Po škole fungují různé zájmové kroužky, do kterých se mohou přihlašovat i ti nejmladší. Mohou tancovat, hrát florbal, chodit na keramiku, nebo třeba vařit do naší nové cvičné kuchyňky. Osobně se už teď těším, co budu moct ochutnat.

Pořádáme řadu akcí; některé připravují učitelé, ale máme také ty, které organizují starší žáci. Na Mikuláše je vždycky velká legrace, stejně tak během školy naruby, kdy si na jeden den vymění žáci a učitelé svoje role. Vyjíždíme také mimo školu. Třeba na Berounku, kterou účastníci zdolávají na raftech. Nebo na hory. Lyžařské pobyty pořádáme i pro ty nejmladší. Rokytnice už je objednaná....

Omlouvám se všem žákům, že můj letošní příspěvek byl určen hlavně pro nové žáky. Samozřejmě, že úspěšný školní rok přeji všem. Pro některé z vás bude naprosto klíčový. Třeba pro deváťáky, které čeká přijímací řízení na střední školy.

Zakončit bych však chtěl přeci jenom vzkazem určeným prvňáčkům (byť si jej zatím nepřečtou a musí se spolehnout na rodiče, staršího sourozence nebo paní učitelku): Přeji vám krásné zážitky. Přeji vám, abyste dnešním dnem zahájili nejkrásnější fázi svého života. Přeji vám, abyste si co nejčastěji přišli jako v krásné pohádce, která vždycky končí dobře. Aby byl váš školní rok tak pohádkový, jako první den, kdy za vámi přišli princezna s drakem.

Všem svým kolegům přeji pokud možno klidný školní rok, mnoho úspěchů v práci a celkovou spokojenost.

Karel Folber, ředitel školy

Autor: Karel Folber