Ukázková hodina aj

13.01.2014

8.1. proběhla ukázková hodina aj

Již tradičně proběhla na naší škole 8. ledna ukázková hodina angličtiny. Účastnily se jí děti z 2. třídy, kde výuka probíhá metodou Super- Nature. Hodina byla určena veřejnosti, hlavně pak rodičům budoucích prvňáčků, a samozřejmě jsme také přivítali rodiče dětí, které se na hodině podílely.

Naším cílem bylo ukázat, jak to u nás při hodinách angličtiny v nižších třídách chodí, takže náplní nebylo nějaké předem secvičené pásmo, ale spontánní projev dětí během aktivit, na které jsou zvyklé. Co bylo tedy vlastně k vidění? K jedněm z nejlákavějších aktivit patří práce s interaktivní tabulí, různé hry a soutěže, během kterých pracujeme s obrázky i reálnými předměty, písničky a jiné pohybové aktivity. Bylo vidět, že děti se neztratí ani během jednoduché konverzace a rozumějí všem pokynům, neboť celá hodina probíhala v angličtině.

Doufáme, že jsme naplnili očekávání našich diváků a děkujeme za jejich podporu, díky které jsme překonali počáteční ostych a nesmělost. Můj velký dík patří každopádně dětem, které svůj čas věnovaly škole ještě odpoledne a rozhodně své vystoupení neodbyly. Mimochodem, když jsem je chválila za to, že se přišly znovu učit, odpověděly, že to přece není žádné učení ale zábava. Tak to, myslím, mluví za všechno.

Autor: Šárka Divišová