Lyžníci z Františkova

Lyžníci z Františkova

27.02.2024

 

   

     Slunečné ráno, teploty nad nulou. Naštěstí v noci trochu mrzlo, tak snad. Za Prahou už vyhlížíme severní horizont. Bude nebo nebude? Nejčastější otázka při cestě do našich nejvýše položených hor. Míjíme Mladou Boleslav a začínají se rýsovat první vrcholky. Uff, oddechli jsme si, bílé čepičky nám udělaly radost. Sice poskromnu, ale přeci.

     Letos naše sedmé třídy vyrazily s plnou parádou. Plný autobus dorazil odpoledne do Františkova na naši oblíbenou chalupu Družba. Vlek v sousedství byl v provozu, takže nazout lyže a snowboardy a hurá na svah! Od prvních pokusů o postoj až po zkušenější horaly všichni si užívají sníh a radost ze sjezdu. Žáci byli letos velmi šikovní, takže za pár dní již zvládli vyjet na pomě celý svah a už jen pilovali svůj styl pod dohledem zkušených instruktorů. Na chalupě nám s programem pomáhala zdravuška a asistentka.

     Kromě deštivé středy, na kterou jsme naplánovali kritický den, jsme profrčeli na sjezdovce celý týden. Poslední den si již všichni malí lyžníci užívali sjezd naplno. S dobrým pocitem a neradi jsme pak naposledy zamávali celému areálu. Do Rakovníka jsme se vrátili všichni plní pozitivní energie, a to je hlavní

Autor: Robert Chytrý