Proběhl zápis do prvních tříd

Proběhl zápis do prvních tříd

20.04.2023

Zápis do prvních tříd se konal 13. a 14. 4. Přečtěte si, jak budeme postupovat...

Zápis do prvních tříd proběhl ve čtvrtek 13. dubna a v pátek 14. dubna 2023. Dostavilo se k němu přes osmdesát rodičů. Jim a jejich dětem se věnovali naši pedagogové, se zápisem pomáhali rovněž žáci 2. stupně. Po oba dny byli přítomni také zástupce MŠ V Lukách, kterým tímto děkujeme. Současně děkujeme také všem rodičům, kteří se rozhodli zapsat budoucího školáka na Jedničku. Bohužel počet zájemců lehce převyšuje naše možnosti a na některé rodiče se v nejbližších dnech obrátíme, abychom našli vhodné řešení.

V tuto chvíli připravujeme zveřejnění přijatých dětí. Nějaký čas to zabere, předpokládáme, že seznam přijatých (pod registračními čísly) budeme publikovat na našem webu příští týden ihned po náhradním termínu zápisu, který jsme stanovili na úterý 25. 4. Současně budeme kontaktovat také rodiče, kteří požádali o odklad začátku povinné školní docházky o jeden rok. V této souvislosti připomínáme rodičům, kteří žádost nedoložili potřebnými doporučení, aby si včas zajistili doporučující posouzení školského poradenského zařízení (např. Pedagogicko-psychologická poradna) a doporučující posouzení odborného lékaře nebo klinického psychologa.

V případě dotazů týkajících se zápisu do 1. tříd se můžete obracet na zástupkyni ředitele pro oblast 1. stupně Mgr. Ivanu Hejdovou, ivana.hejdova@1zsrako.cz

Ve fotogalerii najdete pár snímků ze samotného zápisu. Autory fotek jsou žáci školy.

Autor: Karel Folber