Velký úspěch v cizojazyčné soutěži

Velký úspěch v cizojazyčné soutěži

10.03.2023

Jen stěží si lze představit větší úspěch. Ze soutěže v AJ si z obou kategorií naše zástupkyně odnesly vítězství a v jednom případě i postup do krajského kola.

V tradiční soutěži, kterou jsme zvyklí označovat jako olympiáda v anglickém jazyce, se neztratili ani ostatní naši zástupci. Jen těsně unikl postup do užšího finále Barboře Kubíkové z IX. A, pěkného bodového zisku ve stejné kategorii žáků 8. - 9. tříd dosáhla také Kateřina Tůmová z VIII. B, která si  může stejnou soutěž vyzkoušet i v příštím roce. Vítězství a postup do dalšího kola si pro sebe zajistila Adéla Zinková z IX. A, navíc s přesvědčivým bodovým rozdílem.
Na Áďu Zinkovou navázala v mladší nepostupové kategorii Klára Tesařová z VI. A, která porazila řadu starších účastníků a rovněž zvítězila. Pěkným výkonem Kláru doplnil David Dvořák ze VII. C, jenž skončil na děleném šestém místě, tedy opět jednu příčku od postupu do užšího finále.
Kláře a Adéle blahopřejeme k excelentním výsledkům, druhé jmenované budeme držet palce v kraji. Všem našim zástupců děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Autor: Karel Folber