Turnaj ve florbalu pro 1. stupeň

Turnaj ve florbalu pro 1. stupeň

17.01.2023

Florbalový turnaj "O pohár ředitele školy" se konečně uskutečnil.

V pondělí 16. ledna se po tříleté pauze sešly ve velké tělocvičně týmy 3. - 5. ročníků na turnaji "O pohár ředitele školy" ve florbalu. Natěšení sportovci se s chutí a vervou pustili do sportovního klání. Nikomu nevadilo, že je někdo o nějaký ten rok mladší a někdo zase starší. Všichni si přišli hlavně zahrát a zasportovat.

Nejprve se hrály zápasy ve skupinách systémem každý s každým. 1. místo ve skupině A vyhrála po dodatečných nájezdech sehraná třída 4. A, 2. místo obsadila 5. A a 3. místo získala třída 3. A. Skupina B měla jasného vítěze - 5. B. Krásný výkon předvedla třída 3. B, která skončila ve své skupině na 2. místě před 4. B.

Potom následovaly líté semifinálové boje, ve kterých se rozhodovalo o postup do finále. Čtyři družstva, která se ve skupinách umístila na 1. nebo 2. místě, měla stále šanci bojovat o vytoužený pohár. K vidění byly krásné a obětavé sportovní zákroky, které do finále poslaly třídy 3. B a 5. B. Ne nadarmo se říká : "To nejlepší nakonec." Toto rčení do slova do písmene splnil finálový zápas, ve kterém třída 3. B předvedla úžasné nasazení a obrovskou bojovnost a byla žákům o dva roky starším vyrovnaným soupeřem. Přestože nakonec ve finále žáci 3. B podlehli svým starším soupeřům 3 : 1, sklidili od diváků obrovský potlesk a uznání. 

Konečné pořadí:

  1. místo 5. B
  2. místo 3. B
  3. místo 4. A
  4. místo 5. A
  5. místo 4. B
  6. místo 3. A

Děkujeme všem sportovcům za krásné sportovní zážitky a těšíme se na další ročník tohoto oblíbeného turnaje.

 

Autor: Ivana Hejdová