2. A zpívala v Rabasově galerii

2. A zpívala v Rabasově galerii

31.05.2022

2. A zpívala v Rabasově galerii

Čtvrtek 26. května 2022 byl pro žáky 2. A sváteční.

Od rána se děti těšily na vystoupení pro rodiče v Rabasově galerii. Takové to těšení s lechtáním u žaludku, se neslo celým dnem. Po vyučování jsme šli na oběd a do školní družiny nebo domů. Děti z družiny ke škole přivedla paní vychovatelka Starová. Tady se mnozí převlékli, dostali kytary kytarové skupiny Jedničky z jedničky, paní učitelka měla velký kufr na kolečkách s cajonem a combem, takže bylo třeba s věcmi pomoci.

 V galerii jsme už byli na zkoušce minulé úterý, takže jsme věděli, jak to tam vypadá. Měli jsme instrukce o nutnosti opatrného a důstojného chování. V synagoze, v koncertním sále, si paní učitelka vše nachystala a a zkusili jsme si nástupy a rozezpívali jsme se.

Pak přišel čas, kdy začali přicházet naši rodiče, sourozenci, babičky, dědové a další hosté. To jsme se "uklidili" do sálu v prvním patře. Přišli i další spolužáci. Celkem nás je dvacet sedm, ale neštovice a další onemocnění "řádila" tento týden i v naší třídě. Takže nás zpívalo jen dvacet.

Rozdali jsme si flétny, vzali košile jako pomůcku k básničce. Seřadili se a slavnostně nakráčeli na pódium.

Koncert začal v 16 hodin. Hráli jsme na flétny, přednesli jsme dvě básničky, zatančili na dvě písničky a hlavně jsme zpívali s klavírem a kytarou. V závěru nás přišli doprovodit na kytary hráči a hráčky skupiny Jedničky z jedničky.

Náš program trval třičtvrtě hodiny a moc se nám povedl. Publikum ho ocenilo velkým potleskem a chválou.

Ještě druhý den jsme měli slavnostní náladu. 

Děkujeme Rabasově galerii za možnost mít v krásném sále naše vystoupení. Děkujeme všem rodičům a hostům, že se přišli na nás podívat a vytvořili nám krásnou atmosféru.

Podívejte se , jak nám to šlo:

1) odkaz na fotogalerii

2) Masožravá kytka a cvrček

3) Hlídač krav

4) Honky Tonky Blues

5) Kalamjka mik, mik, mik a Komár se chtěl ženiti

6) Pět minut v Africe

7) Vodník

8) Modrá očka

9) Kouzelná slovíčka

10) The Lion sleep The Night

Autor: Zuzana Ledvinová