Bezva dopoledne třídy 6. A (30. 5. 2022)

Bezva dopoledne třídy 6. A (30. 5. 2022)

30.05.2022

V pondělí 30. 5. žáci 6. A zavítali na vlakové nádraží v Rakovníku. Ale kdepak, nejeli nikam na výlet, přišli se podívat na Revolucion train - protidrogový vlak.  
Pro všechny návštěvníky tohoto speciálního vlaku je připraven program primární prevence drogových i nedrogových závislostí, jehož inovativní projekce zaručuje, že návštěvníky ve věku 12–17 vtáhne do děje a donutí je přemýšlet o problematice závislostí a o zodpovědnosti nejen k vlastnímu životu. Děti nejvíce zaujalo netypické prostředí, velmi silně vnímaly autentické dekorace (jako např. improvizovaný bar, obydlí narkomanů či vrak auta po nehodě) a samotný “vlakový příběh”. Velmi ocenily i pozornost v podobě malé svačinky, která jim byla nabídnuta ještě před samotnou projekcí.  
Po skončení programu nás přímo u vlaku čekalo překvapení - hasiči a policisté. Naši šesťáci měli jedinečnou možnost vyzkoušet si, jaké je to na nosítkách či v záchranářském vaku. Největší pozornosti se však těšil hasičský vůz, za jehož volantem se vystřídali snad všichni kluci. Přítomní hasiči i policisté trpělivě zodpovídali všetečné dotazy a umožnili dětem vyzkoušet veškerou techniku. 
Zatímco činnostem vyobrazeným ve vlaku by se nikdo věnovat nechtěl, práce hasiče či policisty by lákala většinu. A to je dobře. Dnešní akce určitě splnila svůj účel a my dáváme palec nahoru :-) 
 
 
 

Autor: Markéta Marková