Také 2. den výstavy se vydařil

Také 2. den výstavy se vydařil

26.04.2022


Dnešní den byl ve znamení návštěvy 1. a části 2. stupně. Žáci si mohli prohlédnout všechny vystavené exponáty, zájemci dokonce za asistence pana Jiřího Svobody osahat ty, které je nejvíce zajímaly. Nebyla to ale žádná nuda! Protože jak řekl náš šesťák Pepa: „To je dobře, že nám ten pán ke všemu něco řekl, protože jinak bychom to jen tak rychle prolítli a bylo by to, takhle jsme se i spoustu věcí dozvěděli.“ A tím vlastně pojmenoval jeden z hlavních cílů tohoto projektu – nenásilnou formou vzdělat, připomenout důležité okamžiky našich dějin a uvědomit si, že i svobodu v naší zemi jsme si museli tvrdě vybojovat.

Obrovské díky patří panu Jiřímu Svobodovi za trpělivost, s jakou odpovídal našim žákům na jejich všetečné otázky, neúnavně mluvil o zbraních, uniformách a vystavených dokumentech. Nejednu dámu okouzlil svým dobovým oblečením, vědomostmi a humorem.

V neposlední řadě děkujeme i naší kolegyni paní Mileně Fridrichové, která sice již aktivně nevyučuje, ale s radostí a velkým nasazením vždy pomáhá při podobných projektech. Vážíme si její pomoci s organizací příchodu jednotlivých tříd na výstavu.

Tak na viděnou zítra, máme se opět na co těšit!

Určitě navštivte i naši Fotogalerii :-)

Autor: Markéta Marková