Silový víceboj v Lužné

Silový víceboj v Lužné

07.04.2022

V úterý 27.4. se konal po dlouhých třech letech Turnaj v silovém čtyřboji na Základní škole v Lužné u Rakovníka. Turnaj byl premiérou pro novou tělocvičnu, kterou Lužná otevřela v letošním roce.  My jsme se zúčastnili v plném počtu čtyř družstev – mladší žáci a žákyně, starší žáci a žákyně. Každé družstvo mělo 4 členy. Celkem se zúčastnilo turnaje 20 družstev.  

První disciplína, kterou se začínalo, byl šplh na tyči (starší žáci měli lano). Na laně byl absolutně nejrychlejší náš Kevin Tancoš, který s časem 3,6 s neměl konkurenci. Stejně tak se dařilo i mladším žákům na tyči, kde se nahoru jako třetí nejlepší dostal Vojta Kuki 

Po šplhu následoval trojskok. Zde se v mladších žákyních nejlíp umístila na třetím místě Veronika Lentesová 

Starší žáci měli místo házení medicinbalem shyby. Zde získal díky fantastickému výkonu 20 shybů první místo náš Tomáš Novotný. Velká pochvala patří také Ondrovi Sladkovskému, který dokázal udělat 13 shybů.  

Během shybů házely ostatní kategorie medicinbalem. Tato disciplína byla pro naše družstva bohužel výkonnostně nejslabší.  

Poslední disciplínou byly sedy lehy. Starší žáci měli jako jediní dělat sedy lehy bez držení nohou, což je opravdu hodně těžké, a rozhodčí byli opravdu přísní a sebemenší zvednutí nohou znamenalo neplatný sed leh. V kategorii mladších žákyň se nám nejlíp umístila Markéta Lepová, která zvládla udělat za 30 sekund 29 sed lehů. Mladší chlapci této disciplíně dominovali a Vojta Kuki s Lukášem Bayerem neměli konkurenci. Lukáš Bayer udělal 36 sed lehů a Vojta Kuki 32. Pouze jeden žák z Nového Strašecí a jeden z 2. ZŠ se dokázali dostat přes 30 sed lehů. Nikola Jelínková v kategorii starších žákyň dokázala fantastickým výkonem udělat 34 sed lehů a získala 2. místo.  

Výsledky dopadly pro naši školu velmi dobře. Mladší žákyně a starší žáci braly celkově druhé místo. Ve starších žácích se v individuálním hodnocení umístili na děleném třetím místě Tomáš Novotný s Kevinem Tancošem. Mladší chlapci byli na pátém místě a starší žákyně braly čtvrté místo.  

Celkové výsledky:  

Mladší žákyně:  

   1. 3. ZŠ Rakovník 
   2. 1. ZŠ Rakovník 
   3. Nové Strašecí 

Mladší žáci: 

   1. ZŠ Lužná

   2. ZŠ Rakovník

   3. ZŠ Rakovník 

Starší žákyně: 

  1. 2. ZŠ Rakovník 
  2. 3. ZŠ Rakovník 
  3. Nové Strašecí 

Starší žáci:  

  1. 2. ZŠ Rakovník
  2. 1. ZŠ Rakovník 
  3. ZŠ Jesenice 

Autor: Jan Šefl