Zápis do prvních tříd

Zápis do prvních tříd

11.03.2022

Vyhlašujeme zápis do prvních tříd pro školní rok 2022/2023.

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD PRO ŠKOLNÍ ROK 2022/2023

  • Čtvrtek 7. dubna 2022 od 14 do 18 hodin
  • Pátek 8. dubna 2022 od 14 do 17 hodin
  • Náhradní termín zápisu: pokud vám ani jeden ze dvou řádných termínů zápisu nevyhovuje, případně se nemůžete z důvodu nemoci dostavit, kontaktujte nás: tel.: 313 512 397, e-mail: ivana.hejdova@1zsrako.cz
Přesný termín zápisu (včetně konkrétního času) si rodiče rezervují jednoduchým způsobem, postup je popsán v následujících bodech.

Postup rodičů a školy při zápisu

  1. Rezervujte si v průběhu března termín zápisu na portálu zapisyonline.cz (registrace bude možná od 14. března). V této souvislosti zdůrazňujeme, že na přijetí dítěte nemá vliv datum registrace ani pořadí při zápisu. Zmíněný postup se týká také rodičů, kteří v loňském roce požádali o odklad školní docházky.
    1. Nemáte přístup na internet? Přesný termín zápisu si můžete dohodnout telefonicky, za tímto účelem volejte na č. 313 512 397. Nebo se zastavte osobně. 
    2. Budete žádat pro své dítě o odklad? Pouze zaškrtnete příslušné políčko týkající se odkladu.
  2. Dostavte se do školy i s dítětem ve vámi vybraném termínu. Přítomnost dítěte není podmínkou, ale velice ji doporučujeme. Jedině tak budeme schopni posoudit školní zralost dítěte, případně dát rodičům užitečná doporučení a rady.
  3. Prosíme rodiče, aby s sebou vzali rodný list dítěte a svůj občanský průkaz
  4. Kromě dalších informací od nás rodiče dostanou registrační číslo, pod kterým dítě evidujeme. Seznam dětí s přidělenými registračními čísly a výsledkem zápisu zveřejníme v průběhu dubna na webových stránkách školy a ve vestibulu hlavní budovy školy.
  5. Další informace včetně postupu v případě žádosti o odklad školní docházky najdete níže.

Další informace najdete v rubrice Zápis, případně se můžete obrátit na zástupkyni ředitele školy pro oblast 1. stupně Mgr. Ivanu Hejdovou, ivana.hejdova@1zsrako.cz

Autor: Karel Folber