Krakonoš se smiloval

Krakonoš se smiloval

17.01.2022

Krakonoš se smiloval

 

     Teploty nad nulou, zataženo a občas nějaký ten deštík. Mezi tím se trousí na antigenní testy zasmušilí rodiče s našimi sedmáky a osmáky. Obtěžkáni lyžemi a snowboardy působili za těchto podmínek v Rakovníku trochu nepatřičně. Vánoční obleva si vybírala svůj čas. „Hlavně nepodléhat ponuré náladě,“ to byl pro tento začátek hlavní slogan realizačního týmu. Důležité je, že po roční covidové pauze zase můžeme pro děti uspořádat lyžařský kurz! Přes 40 lyžníků se vměstnalo do autobusu a mohlo se vyrazit směr Rokytnice nad Jizerou.

„Podívej sníh!“ ozvalo se občas v autobuse, když jsme vyjížděli do vyšších poloh. Při pohledu na hromádku rozmočené břečky nás spíše než radost pohlcovala beznaděj. Jiskra naděje zaplála až v momentě, kdy jsme dojížděli na pension Družba, a viděli, jak na uzoučkém pruhu sněhu mezi trávou přeci někdo sjezduje.

První den jsme tedy uskutečnili pěší túru na zdejší krásné vyhlídky. Ty se nalézají na kopci Stráž a žákům poskytly překrásný pohled na Lysou horu, Zlaté návrší a Dvoračky. Večer však začalo pršet a do stejné nepřízně jsme se probudili i následující ráno. 

Vedoucí mají naštěstí dostatek praxe, a tak vymysleli náhradní program plný soutěžních her, kvízů a turnajů. Všichni se bez remcání zapojili, a nám tento den v chatě rychle utekl. Filipova hra s vajíčky Večerníček dovedla program k dokonalosti. S večerkou nezbývalo než v duchu poprosit pána těchto hor o trochu toho sněhu.

A opravdu jsme se ráno probudili do bílé peřiny. Mohli jsme tedy nasadit zimní výzbroj a vyrazit na Modrou hvězdu, která jela a kde nám vlekaři ochotně nechali uskladněná naše pekelná prkénka. Chumelenici vystřídal azur a rozvoj zimních sportů mohl začít. Dvě snowboardová a dvě lyžařská družstva se postupně zdokonalovala ve svých dovednostech a schopnostech. Poslední odpoledne jsme si již mohli naplno užívat všech radostí a zábavy, kterou nám tyto sporty přinášejí.  

Děkujeme Krakonoši.

 

 

 

Autor: Robert Chytrý